Bereikbaarheidsimpuls voor regio Aalsmeer

(08 maart 2019)

Busreizigers in de regio Aalsmeer kunnen vanaf 2022 genieten van een snellere busverbinding en een veilige oversteekplaats aan de Legmeerdijk. Ook krijgt de bloemenveiling Royal FloraHolland een nieuwe aansluiting met de N201 en de N231 waardoor het vrachtverkeer veilig en snel zijn route kan vervolgen.

Ruim 2000 reizigers nemen dagelijks R-net buslijnen 357 en 358 tussen Kudelstaart, Aalsmeer en Amstelveen. Vanaf 2022 rijden beide een aangepaste route waardoor de reistijd 6 minuten korter is. Ook komt er een nieuwe halte ter hoogte van Royal FloraHolland aan de Legmeerdijk. Bij de halte komen trappen, liften en een loopbrug over N231 om te zorgen voor een veilige en comfortabele oversteekplaats. Deze aangepaste verbinding sluit ook goed aan op de toekomstige sierteeltattractie FloriWorld, die naar verwachting voor de zomer 2020 wordt opgeleverd en 350.000 bezoekers per jaar zal aantrekken. Het hoogwaardige openbaar vervoer in de regio Aalsmeer wordt dankzij deze investering nog aantrekkelijker gemaakt voor de reiziger.

Naast een versnelling en verbetering van de buslijnen komt er ook een nieuwe verbinding voor het vrachtverkeer. Dankzij deze weg sluit de bloemenveiling Royal FloraHolland straks beter aan op de N201. Hiervoor komt een nieuwe ingang naar het ontwikkelgebied Oost vanaf de Legmeerdijk (N231) en komt er een nieuwe uitgang vanaf Royal FloraHolland via de Middenweg naar de N201.

De provincie Noord-Holland, gemeente Aalsmeer, Royal FloraHolland en Vervoerregio Amsterdam werken samen aan dit bereikbaarheidsimpuls voor de regio Aalsmeer.