Devika Partiman neemt Ribbius Peletier Penning in ontvangst

(07 maart 2019)

Met een vlammend betoog voor meer vrouwen in de politiek presenteerde Devika Partiman zich op 7 maart 2019 als de eerste winnaar van de Ribbius Peletier Penning.

Devika Partiman

Partiman is oprichter en voorzitter van Stichting Stem op een vrouw, een organisatie die tot doel heeft om meer vrouwen actief te laten zijn in de politiek.

Via haar stichting moedigt Partiman kiezers aan om niet te stemmen op de eerste vrouw op de lijst, maar op een lager geplaatste vrouw op dezelfde lijst zodat meerdere vrouwen verkozen worden.

Ook organiseert Partiman met haar stichting trainingen, evenementen en debatten om politieke organisaties bewust te maken van genderongelijkheid.

Devika Partiman neemt Ribbius Peletier Penning in ontvangst

In haar speech verwees Partiman naar de resultaten van haar stichting en haar toekomstvisie. “Wat we tot nu toe hebben gepresteerd heeft al verschil gemaakt. Wij gaan door totdat de politiek ècht een representatie is van iedereen, van elke gender, afkomst, religie, seksuele voorkeur, met en zonder beperking en opgeleid op alle niveaus. Gesterkt door deze penning, een beloning voor ons harde werk, gaan wij door totdat iedereen in Nederland zichzelf terug kan zien in onze politici. En keuzestress krijgt van al die geweldige kandidaten.”

De jury, onder leiding van Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol, roemt Devika Partiman voor de concrete resultaten die zij de laatste jaren boekte.

Jury

Met Stichting Stem op een vrouw voerde Partiman eerst campagne gedurende de Tweede Kamerverkiezingen in 2017, waarna ze zich vorig jaar op de gemeenteraadsverkiezingen richtte. Momenteel gaat haar aandacht uit naar de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart en de Europese verkiezingen van 23 mei die beiden dit jaar plaatsvinden. “Briljant,” aldus de vakjury.

Devika Partiman met familie

Ribbius Peletier

Liesbeth Ribbius Peletier was de eerste vrouwelijke bestuurder van Noord-Holland. Ter ere van 100 jaar vrouwenkiesrecht hebben de Provinciale Staten van Noord-Holland op 8 oktober 2018 de Ribbius Peletier penning ingesteld voor vrouwen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. De nieuwe onderscheiding wordt de komende 5 jaar uitgereikt. De Ribbius Peletier penning is ontworpen door vormgever/kunstenaar Jennifer Hoes. In een interview op deze website geeft ze een kijkje achter de schermen en vertelt ze wat haar heeft geïnspireerd.

Bekijk het fotoalbum van de uitreiking.

Devika Partiman