GO!-NH teams Duurzame Mobiliteit 2019 bekend

(04 maart 2019)

Tijdens de selectiedagen van de GO!-NH Accelerator Duurzame Mobiliteit op 27 en 28 februari en 1 maart streden 13 teams om een plek in het groeiversnellingsprogramma GO!-NH van de provincie. Een deskundige jury, onder leiding van gedeputeerde Elisabeth Post, selecteerde 9 innovatieve businessideeën die de komende 3 maanden samen met experts versneld ontwikkeld gaan worden.

GO!-NH teams duurzame mobiliteit 2019

Het programma eindigt met een DemoDay op 20 juni. De teams presenteren zichzelf en hun innovatie aan opinieleiders, investeerders en beleidsmakers.

Dit is de derde editie van GO!-NH. Op 14 maart opent de inschrijving van de 4e editie Circulaire Economie.

Stuckinsteel

Stuckinsteel creëert unieke stadsfietsen die worden opgebouwd vanuit antieke stalen raceframes van rond de jaren ‘80/'90. Elk frame heeft 10 jaar garantie en er wordt gezorgd dat afgedankte frames geen afval, maar grondstof blijven door deze weer terug te halen en opnieuw te gebruiken.

ENDAN Pioneers

ENDAN Pioneers is een duurzame onderneming voor energietransitie. Binnen een coalitie van gemeenten en bedrijven creëren zij waterstof voorzieningen. Daarnaast hebben ze een oplossing voor overschotten van duurzaam opgewekte energie. Dit wordt opgeslagen in een buurtbatterij. De buurtbatterij zal gelijktijdig de voeding voor een elektrolyse systeem zijn om groene waterstof te maken.

CargoLedger

CargoLedger bouwt aan een publieke informatie- infrastructuur voor de logistiek. Het bedrijf transformeert en digitaliseert de supply chain en logistiek op basis van blockchain. Data delen wordt makkelijker. Dat levert meer zicht en grip op wat er wanneer, door wie, waarnaartoe vervoerd wordt. Daardoor kunnen logistieke bewegingen beter gepland en geoptimaliseerd worden in onder meer steden en havens. Dat leidt tot minder fijnstof- en CO2-uitstoot en dus verhoogde kwaliteit van leven.

Locatie Prikker

Locatie Prikker helpt je een centrale locatie vinden om met meerdere mensen tegelijk af te spreken. De Locatie Prikker bepaalt de meest effectieve en efficiënte ontmoetingsplek voor verschillende partijen met als doel om reisafstanden en CO2-uitstoot te verminderen.

Djustin

Djustin is een slimme smartphonehouder die ervoor zorgt dat er zonder afleiding en behoud van relevante functies aan het verkeer kan worden deelgenomen.

OpenWaste

Door de vernieuwende software op het gebied van afvalinzameling kan met OpenWaste door commerciële inzamelaars worden samen gewerkt. Nu rijdt iedere inzamelaar apart door de stad of regio. Dat hoeft met OpenWaste niet meer. De wagen die de inzameling doet is bij voorkeur CO2-neutraal en zonder logo. Dit zorgt voor vermindering van het aantal voertuigbewegingen en geeft daardoor minder verkeersdrukte én minder schadelijke emissie (CO2, NOx en jnstof).

Parksen

Parksen is een modern en open parkeerplatform waarmee gemeenten, bedrijven en commerciële aanbieders van parkeerfaciliteiten hun parkeervoorzieningen kunnen aanbieden aan autobezitters, moderne zelfrijdende auto’s en parkeerproviders met apps, zoals Parkmobile en Yellowbrick.

SEABUBBLES

SEABUBBLES is een innovatieve manier van personenvervoer over water. Het vervoermiddel, de ‘bubble’, draait op schone energie, geeft geen uitstoot, geen golven, heeft een hoge snelheid en heeft een laag energieverbruik. Naast de bubbles kunnen ook gepatenteerde pontons geleverd worden waar de bubbles kunnen opladen op schone energie, maar waar de klant via een lift constructie gemakkelijk in en uit kunnen stappen.

Locbep

Locbep biedt een unieke techniek van indoor- en outdoorlocatiebepaling. Waar andere navigatiesystemen het laten afweten, werkt deze technologie zelfs in de allerkleinste ruimtes. Locbep werkt momenteel aan een aantal kansrijke B2B toepassingen voor mobiliteit, logistiek en bouw.

De volgende teams zijn niet geselecteerd. Zij worden op een andere wijze verder geholpen.

BUZZ

BUZZ is de mobiele 12e locatie van de HvA. Deze locatie zal in de vorm van een (school)bus duurzaam worden verbouwd met onder meer een elektrische motor, mogelijk in combinatie met waterstof en zonnepanelen. De BUZZ dient als hub waar studenten, docenten samenwerken met inwoners en ondernemers uit NH aan innovaties. Verschillende faculteiten zijn betrokken bij de ontwikkeling van BUZZ, zoals AMFI, Aviation, IT, Communicatie, Commerciële Economie, Techniek en Voeding.

GALA-LAB

GALA-LAB (Green Amsterdam Logistics Area Lab) is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam en samenwerking tussen MRA en Vervoerregio Amsterdam. GALA-LAB werkt aan het slimmer en toekomstbestendiger maken van mobiliteit en logistiek. Het werkt aan uitdagingen op gebied van bereikbaarheid en duurzaamheid. GALA-LAB richt zich op grote industriële logistiek (seaport/greenport), event-logistiek en stadsdistributie.

Uw Deelfiets

Uw Deelfiets staat voor meerdere proposities. De ontwikkeling van deel- etssloten op basis van loratechnologie en deel-software voor toeristische, zakelijke, vastgoedmarkt en (deel) etsaanbieders. En daarnaast MOED i.o. (Mobiliteit Ontzorgt enDuurzaam). Een samenwerkingsverband met hoog serviceniveau voor de zakelijke markt en overheid voor het bieden van duurzaam vervoer.

Uitgelicht