Ondertekening geloofsbrieven Statenleden

(26 maart 2019)

Vandaag, dinsdag 26 maart, komen de pas verkozen Statenleden naar het provinciehuis Noord-Holland om bij het Centraal Stembureau hun geloofsbrief te ondertekenen.

Joost van Gilse, nieuw Statenlid voor de VVD, tekent zijn geloofsbrief bij het centraal stembureau.
Foto: Joost van Gilse, nieuw Statenlid voor de VVD, tekent zijn geloofsbrief bij het Centraal Stembureau.

Hiermee geven zij aan dat zij hun benoeming aanvaarden. Provinciale Staten in oude samenstelling onderzoeken vervolgens de geloofsbrieven en de nevenfuncties en besluiten in de buitengewone vergadering van Provinciale Staten op woensdag 27 maart of de Statenleden kunnen worden toegelaten tot Provinciale Staten. Tijdens deze vergadering wordt ook afscheid genomen van 37 van de in totaal 55 Statenleden. Donderdag 28 maart worden de Statenleden voor Provinciale Staten in nieuwe samenstelling officieel geïnstalleerd.

Wegwijs gemaakt

Naast het ondertekenen van de geloofsbrieven maken de nieuwe Statenleden vandaag kennis met  de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, worden ze op de foto gezet en ontvangen ze informatie over Provinciale Staten en het werk als Statenlid. De komende weken zullen de Statenleden tijdens vier inwerkdagen verder wegwijs gemaakt worden binnen het provinciehuis, aan de slag gaan met het politieke handwerk, kennisnemen van een aantal belangrijke inhoudelijke dossiers en met de bus verschillende projecten van de provincie bezoeken.