Werkzaamheden Vlotbrug ’t Zand

(06 maart 2019)

De provincie Noord-Holland start op maandag 11 maart 2019 met onderhoud van Vlotbrug ’t Zand.

De brug wordt gedeeltelijk gedemonteerd en is tot 5 april buiten gebruik. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute. Voor fietsers en voetgangers wordt een veerpont ingezet.

Vlotbrug

Gebiedsaannemer WaakSaam voert de werkzaamheden uit, die duren van maandag 11 maart 07.00 uur tot en met vrijdag 5 april 17.00 uur.

Werkzaamheden

De brug krijgt een vernieuwd rijdek, nieuwe trekdraden (die de brug bewegen) en de stalen onderdelen worden geverfd. De drijvende delen worden gedemonteerd en elders behandeld. De overige werkzaamheden zijn op locatie.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer

De Keinsmerweg is ter hoogte van Vlotbrug ’t Zand afgesloten. Het gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de Anna Paulownaweg naar de Stolperbasculebrug.

Veerpont voor (brom-)fietsers en voetgangers

De provincie zet een fietspont in voor (brom-)fietsers en voetgangers, die vertrekt vanaf de noodsteigers naast de brug. De vaartijden van de pont zijn op verzoek van de omgeving vervroegd naar 6.00 uur.

Het nieuwe vaarschema:

  • maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 21.30 uur
  • zaterdag van 6.30 uur tot 22.30 uur
  • zondag van 9.00 uur tot 21.00 uur

Hinder voor scheepvaart

Het Noordhollandsch Kanaal wordt niet gestremd. Tijdens de (de)montage op 11 maart en op 5 april is er maximaal 30 minuten oponthoud voor de scheepvaart.

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 - 0200 600 (gratis) of mail naar servicepunt@noord-holland.nl of kijk op: www.waaksaam.com/nieuws.

WaakSaam

WaakSaam voert tot juni 2025 het beheer en onderhoud van vaarwegen, wegen, groen, bruggen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland uit in opdracht van de provincie Noord-Holland.

Op www.waaksaam.com leest u meer over de werkzaamheden.

 

Uitgelicht