Inschrijving Start-up in residence Noord-Holland 2019 van start

(02 mei 2019)

Voor de derde keer op rij organiseert de provincie Noord-Holland Start-up in residence. Start-ups kunnen zich tot en met eind mei inschrijven voor verschillende uitdagingen waar de provincie voor staat.

Stel: een brug in de provincie Noord-Holland wordt ontmanteld. Onderdelen zijn nog goed herbruikbaar, maar hoe weet je wie deze onderdelen kan gebruiken? Of deze: duurzame energie wordt de nieuwe standaard. Maar hoe kan de provincie ervoor zorgen dat alle daken in Noord-Holland zo snel mogelijk worden bekleed met zonnepanelen?

De provincie wil in samenwerking met start-ups deze uitdagingen oplossen door het organiseren van Start-up in residence. Na een intake én selectie krijgen de start-ups 4 maanden lang coaching, toegang tot provinciale expertise en worden workshops georganiseerd om hun idee uit te werken. Dat gebeurt samen met een provinciemedewerker. De samenwerking kan uiteindelijk resulteren in een opdracht. Het is de derde keer dat de provincie Start-up in residence organiseert.

Gedeputeerde Jaap Bond (Economie en Landbouw): “Start-up in residence werkt twee kanten op. De provincie helpt startende ondernemers graag met de doorontwikkeling van hun product. De provincie op haar beurt, wordt geholpen om out of te box te zoeken naar oplossingen voor zaken waar wij tegenaan lopen. Ik ben heel benieuwd wat voor innovaties we dit jaar gaan tegenkomen.”

Andere uitdagingen waar de provincie oplossingen voor zoekt gaan onder andere over het breed inzetten van burgerparticipatie voor het vormen van nieuw beleid en het beter zicht krijgen op - en invloed hebben op - voetgangers- en fietsverkeer in drukke steden.

Start-ups kunnen zich tot en met 31 mei 2019 inschrijven voor de verschillende uitdagingen. Ook zijn er wildcards te vergeven voor innovaties of technologieën die interessant kunnen zijn voor de provincie. Op www.startupinresidence.com/noord-holland staan alle uitdagingen op een rij en kunnen start-ups zich aanmelden.

Start-up