Werk rond Van Riebeeckvijver in Hilversum op schema

(02 mei 2019)

Op de wegen rond de Van Riebeeckvijver is begin april gestart met het uitbreiden en opnieuw inrichten van parkeerplaatsen. Het werk is intussen halverwege en volgens planning medio juni klaar. Aansluitend plaatst de Gewestelijke Afvalstoffendienst (GAD) een aantal ondergrondse afvalcontainers.

De werkzaamheden worden uitgevoerd vooruitlopend op de aanleg van de HOV-busbaan en de spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg.

Werk rond Van Riebeeckvijver op schema
Foto: Koen van Engelen

Parkeren

In totaal worden er 49 extra parkeerplaatsen gemaakt. Daarvan zijn er 24 bedoeld als compensatie van parkeerplaatsen op de Oosterengweg die tijdens de bouw van de tunnel komen te vervallen. De 8 nieuwe parkeerplaatsen op de Compagnieweg (bij de school ter hoogte van de sportzaal) worden overdag gereserveerd voor de personeel en bezoekers van de school. De tijden worden met borden aangegeven.

Verkeersdrempels in deze omgeving worden pas verwijderd als de Oosterengweg afgesloten is en de tijdelijke overweg Mussenstraat fungeert als alternatieve route voor nood- en hulpdiensten. In het plantseizoen 2019-2020 worden er op de hoek van de Compagnieweg en de Oude Amersfoortseweg nieuwe bomen en groen geplant. Het grasveld wordt al eerder vernieuwd.

Ondergrondse afvalcontainers

Als het werk aan de parkeerplaatsen klaar is, komen er op diverse plaatsen ondergrondse afvalcontainers. Dit gebeurt in opdracht van de Gewestelijke Afvalstoffendienst (GAD).