Afsluiting N246 tussen Ned Benedictweg en Starnmeerdijk

(11 november 2019)

Om de verkeersveiligheid en de doorstroming van de provinciale weg N246 bij Westknollendam te verbeteren richt de provincie Noord-Holland het kruispunt ter hoogte van de Noorddijk in Westknollendam opnieuw in.

Hiervoor wordt de N246 tussen de Ned Benedictweg (Wormerveer) en de Starnmeerdijk (Starnmeer) afgesloten. De afsluiting vindt plaats van woensdag 20 november tot en met vrijdag 22 november tussen 20.00 uur ’s avonds en 5.00 uur ’s ochtends. Ook is de N246 dicht in het weekend van vrijdag 22 november 20.00 uur tot maandag 25 november 5.00 uur.

Omleiding

Het doorgaand verkeer rijdt tijdens de afsluitingen om via de A7 of de A9. Westknollendam blijft bereikbaar via de Noorddijk en de industrieweg. Hulpdiensten kunnen bij spoed de werkzaamheden passeren. (Brom)fietsers worden ter hoogte van de Ned Benedictweg via de Industrieweg naar het fietstunneltje van Westknollendam geleid. Vanuit daar kunnen zij  richting de Prinses Amaliabrug of, door de tunnel, naar Westknollendam rijden.

Kaartje omleiding
Klik op de kaart voor een vergroting

Het project

De werkzaamheden maken deel uit van het groot onderhoud dat de provincie Noord-Holland uitvoert aan de N246 en de N244 van Wormerveer tot Alkmaar. Ook de vernieuwing van de Beatrixbrug en de Kogerpolderbrug maken deel uit van het project. Verder worden de verkeersveiligheid en de doorstroming verbeterd. Volgens de huidige planning zijn de werkzaamheden in het najaar van 2020 klaar.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via: 0800-0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op infoN246.nl of via de Facebookpagina Trajectonderhoud N246-N244.
 

 

Uitgelicht