Nieuw brugdek voor Kogerpolderbrug in Alkmaar

(25 november 2019)

De provincie Noord-Holland heeft op zaterdag 23 november het beweegbare brugdek van de nieuwe Kogerpolderbrug in Alkmaar gemonteerd.

Het brugdeel werd tijdens een reis van 6 dagen over het water vervoerd vanuit Sumar (Friesland) naar Alkmaar. Met de montage van het beweegbare brugdeel is een belangrijke mijlpaal bereikt. Het resultaat is straks een robuuste brug die zorgt voor een betere en veiligere doorstroming van het verkeer tussen Alkmaar en Wormerveer. In februari 2020 wordt de nieuwe Kogerpolderbrug in gebruik genomen.

Kogerpolderbrug

Monteren brugdek

Het 340 ton wegende brugdek is van Sumar naar de Kogerpolderbrug gevaren. Tijdens deze tocht moest het brugdek staand worden vervoerd, omdat het brugdek qua breedte anders niet door bruggen en sluizen kon. Met een hoogte van 27 meter was het gevaarte in de verre omtrek te zien. De komende periode gaat de aannemer verder met de resterende werkzaamheden, zoals de installatie van de elektronica en het asfalteren van de omliggende wegen. Nadat alles uitgebreid is getest wordt de brug in het eerste kwartaal van 2020 weer in gebruik genomen.

Onderhoud N246-N244

De vernieuwing van de Kogerpolderbrug maakt deel uit van het groot onderhoud dat de provincie Noord-Holland verricht aan de N246 en N244. Daarbij maakt de provincie Noord-Holland meteen gebruik van de gelegenheid om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren. Ook de aanleg van de Prinses Amaliabrug in Westknollendam behoort tot dit project. Volgens de huidige planning zijn de werkzaamheden in het najaar van 2020 klaar.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via: 0800- 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Actuele informatie over de werkzaamheden staat op www.infoN246.nl of via de Facebookpagina Trajectonderhoud N246-N244.

 

 

Uitgelicht