Oud-Statenleden Noord-Holland richten vereniging op

(21 november 2019)

Tijdens een vergadering in het provinciehuis op woensdag 20 november is de Vereniging van Oud-Statenleden van Noord-Holland opgericht.

Tijdens een vergadering ontving commissaris van de Koning Arthur van Dijk 40 oud-Statenleden.

Oud-Statenleden Noord-Holland

Provinciale Staten namen in maart dit jaar al unaniem een motie over de vereniging aan. Oud-Statenleden Nico Papineau Salm en Hein Struben namen hiervoor het initiatief. Papineau Salm was Statenlid van 2011 tot 2019, Struben van 2010 tot 2019. De oud-Statenleden kozen Papineau Salm op 20 november tot voorzitter. Verder zijn Hein Struben, Marina Wiebosch-Steeman (Statenlid van 1987 tot 1995) en Servaz van Berkum (Statenlid 2011-2018) toegetreden tot het eerste bestuur van de vereniging.

Ambassadeursrol

Het doel van de vereniging is het in stand houden en versterken van de band van oud-politici van de staten van Noord-Holland. Ook kunnen zij een ambassadeursrol vervullen voor de provincie Noord-Holland. De Oud-Statenleden komen minstens 1 keer per jaar bij elkaar en ondernemen verschillende activiteiten zoals varen door de natuur of een fietstocht. Ook worden zij 1 keer per jaar uitgenodigd voor een bijenkomst met de huidige Provinciale Staten.