Oktober 2019

 • Uitsluitend duurzame energie voor 8 provincies

  (31 oktober 2019)

  Vanaf 1 januari 2020 gebruiken 8 provincies uitsluitend duurzame energie. Door de nieuwe aanbestedingswet krijgen zij hun energie niet meer via het Rijk.

 • Aanleg vrijliggende busbaan Schiphol stap dichterbij

  (31 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer en Vervoerregio Amsterdam hebben op 31 oktober 2019 een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de aanleg van een vrijliggende busbaan over Schiphol-Rijk. De nieuwe busbaan loopt over de Fokkerweg van Schiphol Oost via de Oude Meer naar Schiphol-Rijk.

 • Spoedherstel hefbrug Oterleek op 1 november

  (31 oktober 2019)

  De provincie verricht op vrijdag 1 november spoedherstel aan de hefbrug Oterleek. De brug werd op 24 oktober 2018 om veiligheidsredenen gesloten voor al het gemotoriseerde wegverkeer en was al gestremd voor scheepvaartverkeer hoger dan 1.55 meter.

 • Kavelruil S-bocht Wognum beklonken

  (31 oktober 2019)

  Eigenaren van percelen ter hoogte van de S-bocht bij de Tramweg in Wognum hebben woensdag 30 oktober een kavelruilovereenkomst ondertekend. Na 2 jaar praten en onderhandelen hebben alle partijen - boeren, particulieren, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de provincie Noord-Holland – hun handtekening gezet en de kavelruil officieel gemaakt.

 • Heel Noord-Holland sluit aan op Meld Misdaad Anoniem

  (30 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland streeft ernaar de eerste provincie te zijn waarin alle gemeenten zijn aangesloten bij het netwerk van Meld Misdaad Anoniem.

 • Wob-verzoek F1 Dutch Grand Prix

  (30 oktober 2019)

  Op 24 juli 2019 heeft AVROTROS/EenVandaag bij de provincie Noord-Holland een verzoek om informatie ingediend op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

 • Dassenburcht in Monnikenberg

  (29 oktober 2019)

  Begin vorige week liet de Vereniging Behoud Anna’s Hoeve weten dat er in Monnikenberg waar onlangs bomen zijn gekapt, een dassenburcht zit.

 • PDENH investeert in duurzame tankcontainers van CPT

  (29 oktober 2019)

  CPT, producent van lichte composieten tankcontainers, ontvangt financiering van PDENH. Met de financiering draagt PDENH bij aan reductie van de co2-uitstoot van de logistieke sector.

 • Verzoeken tot schorsing ontheffing verstoren rugstreeppad en zandhagedis afgewezen

  (29 oktober 2019)

  De rechtbank heeft de verzoeken van verschillende natuur- en milieuorganisaties om de door de Gedeputeerde Staten Noord-Holland verleende ontheffingen op grond van de Wet natuurbescherming (Wnb) te schorsen, afgewezen.

 • Boeren met Statenleden en gedeputeerden in gesprek over stikstof

  (28 oktober 2019)

  Vandaag ging een aantal Noord-Hollandse boeren in gesprek over de stikstofproblematiek met gedeputeerden Esther Rommel (Natuur) en Jack van der Hoek (Economie en Landbouw) en de Statenleden van de commissie Economie, Financiën en Bestuur (EFB).

 • Vergunning Wet op Natuurbescherming verleend aan Circuit Zandvoort

  (28 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland heeft vergunning op grond van de Wet op Natuurbescherming verleend aan het Circuit Zandvoort.

 • Stand van zaken bomen in projectgebied HOVASZ

  (25 oktober 2019)

  Begin 2020 start de aannemer met de eerste zichtbare werkzaamheden ter voorbereiding op de aanleg van de hoogwaardige openbaar-vervoerverbinding en de herinrichting van de Burgemeester Kasteleinweg tussen Uithoorn en Schiphol-Zuid. Voor de herinrichting heeft gemeente Aalsmeer een groenplan opgesteld met ruim 175 nieuwe bomen. Maar voor de aanleg van de weg moeten er helaas ook bomen gekapt worden in Aalsmeer en Haarlemmermeer.

 • Participatiebijeenkomst over plannen HOV station Beverwijk

  (25 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland organiseert samen met de gemeente Velsen en Beverwijk een participatiebijeenkomst op woensdag 13 november.

 • Onmiddellijke afsluiting Hefbrug Oterleek (N508)

  (24 oktober 2019)

  De hefbrug Oterleek (N508) wordt per direct afgesloten voor al het gemotoriseerde wegverkeer. De brug was al gestremd voor scheepvaartverkeer hoger dan 1 meter 55.

 • Tijdelijk fietspad langs N522

  (24 oktober 2019)

  Nu de start van de bouw van de brug over de Amstel (N522) is uitgesteld, treft de provincie Noord-Holland voorbereidingen om een tijdelijk fietspad langs de N522 aan te leggen. Naar verwachting is het tijdelijk fietspad langs de Burgemeester Stramanweg en Oranjebaan in januari 2020 klaar voor gebruik.

 • Kappen en herplanten van bomen op de Amsterdamseweg (N202) in Velsen-Zuid

  (23 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland kapt en herplant tussen 4 november en 28 december 2019 bomen aan de Amsterdamseweg (N202) in Velsen-Zuid. Dit gebeurt vanwege (verkeers)veiligheid en een nieuw bomenplan.

 • Samen aan de slag voor bijen, vlinders en vogels

  (23 oktober 2019)

  Zaterdag 2 november 2019 is het Landelijke Natuurwerkdag, de grootste groene vrijwilligersactie van Nederland.

 • Stuurgroep bespreekt samenwerking

  (22 oktober 2019)

  Op 18 oktober 2019 heeft de Stuurgroep gesproken over de samenwerkingsovereenkomst die op 31 december 2019 verloopt en afgesproken het gesprek de komende weken voort te zetten.

 • Provinciehuis inspiratiebron voor hedendaagse kunst

  (22 oktober 2019)

  Tijdens de Haarlemse kunstlijn is in het provinciehuis Paviljoen Welgelegen een bijzondere expositie te zien: Voyage through a gallery's skin. Bezoekers kunnen op zaterdag 2 en zondag 3 november het eeuwenoude interieur ervaren in wisselwerking met hedendaagse kunst. Ook in vertrekken die anders gesloten zijn.

 • N242 in Alkmaar gedeeltelijk dicht in avond en nacht

  (22 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland voert maaiwerkzaamheden uit aan de provinciale weg N242 in Alkmaar van donderdag 31 oktober tot en met zaterdag 2 november. De N242 is dicht ter hoogte van de Ommering tot aan de Nollen.

 • Afsluiting N505 bij Enkhuizen: woensdag 23 oktober

  (21 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland voert op woensdag 23 oktober 2019 restwerkzaamheden uit aan de Drechterlandseweg (N505) bij Enkhuizen, tussen de kruising met Dolfijn en de kruising met de G. Brandtweg. Dit zorgt voor een afsluiting van de weg in beide richtingen.

 • Is uw onderneming de beste van Noord-Holland?

  (21 oktober 2019)

  De 14e editie van dé ondernemingsverkiezing van Noord-Holland – de OVNH – is op 17 oktober van start gegaan. Noord-Hollandse bedrijven kunnen tot en met 12 januari 2020 worden aangemeld voor de hoogst haalbare onderscheiding in hun provincie.

 • Provincie wil kansen smart mobility benutten

  (21 oktober 2019)

  Vlieg jij in 2050 met een drone door Noord-Holland? Wanneer kunnen zelfrijdende auto’s de weg op? Kan jouw Ford straks met een Ferrari communiceren? Zo maar een greep uit de thema’s van het Congres Connected Cars en Data, donderdag 17 oktober in Haarlem.

 • Provincie Noord-Holland steekt € 4,5 miljoen in zonne-energie

  (18 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland investeert € 4,5 miljoen in zonne-energieprojecten. Dit geld wordt in de eerste plaats gebruikt om meer zonne-energie op daken, parkeervoorzieningen en bedrijventerreinen mogelijk te maken. Daarnaast wordt gekeken hoe zonnepanelen kunnen worden gebruikt langs provinciale wegen en fietspaden, bij provinciale bruggen en tunnels en op de eigen gebouwen van de provincie.

 • Fortwachterswoning Fort bij Penningsveer hersteld

  (17 oktober 2019)

  De gerestaureerde fortwachterswoning van Fort bij Penningsveer in de gemeente Haarlemmermeer is op donderdag 17 oktober door gedeputeerde Zita Pels feestelijk geopend. Dit fort maakt onderdeel uit van het UNESCO Werelderfgoed Stelling van Amsterdam, waar de provincie Noord-Holland medeverantwoordelijk voor is.

 • Werkzaamheden Naarderweg/Bussumergrindweg (N524) en Franse Kampweg (N236)

  (17 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland voert van maandag 21 oktober tot en met vrijdag 8 november werkzaamheden uit aan de Naarderweg/Bussumergrindweg (N524) en de Franse Kampweg (N236).

 • Gedeputeerde Tekin ontvangt petitie bomenkap

  (17 oktober 2019)

  Wethouder Wolthers van de gemeente Hilversum heeft de petitie tegen de bomenkap in Hilversum op 17 oktober aan gedeputeerde Tekin overhandigd.

 • Verklaring Rijk en provincies over de Stikstofaanpak

  (17 oktober 2019)

  Rijk en provincies hebben vandaag een goed en constructief gesprek gevoerd. Rijk en provincies werken gezamenlijk, vanuit de eigen verantwoordelijkheden, aan een integrale stikstofaanpak, waarmee we de natuur in Nederland beter beschermen en tegelijkertijd ruimte scheppen voor economische en maatschappelijke initiatieven.

 • Kwaliteit busvervoer scoort goed in Noord-Holland

  (17 oktober 2019)

  In de Gooi en Vechtstreek, Haarlem-IJmond en Noord-Holland Noord is de kwaliteit van het busvervoer in 2018 verbeterd ten opzichte van het jaar ervoor. Reizigers geven het busvervoer in deze regio’s gemiddeld een 7,8. Bij het onderzoek is gekeken naar de reizigerstevredenheid, sociale veiligheid en de betrouwbaarheid van de dienstregeling. Dit staat in het OV-jaarverslag 2018 van de provincie Noord-Holland.

 • N244 eerder afgesloten door olie op wegdek

  (17 oktober 2019)

  Op de provinciale weg N244 tussen Alkmaar en de Kogerpolderbrug is gisterenochtend een ongeluk gebeurd met twee auto’s. Hierdoor is er in beide richtingen meer dan een kilometer olie op het wegdek terecht gekomen. Ondanks een grondige reiniging is 200 meter van de rijbaan te glad. Daarom is vanwege de veiligheid van de weggebruiker besloten dit deel van de N244 in zijn geheel af te sluiten.

 • Circulaire economie biedt kansen voor innovatieve ondernemers

  (17 oktober 2019)

  Circulaire economie: het is een hot begrip in ondernemersland. Maar wat is het en waar liggen de kansen voor Noord-Hollandse bedrijven? Rabobank deed samen met KPMG onderzoek en wil samen met de provincie Noord-Holland de kansen in de circulaire economie omzetten naar realiteit. Daarom ontving gedeputeerde Zita Pels van provincie Noord-Holland op 15 oktober de resultaten van deze zogenoemde circulaire regioscan. Pels gaf aan blij te zijn met het onderzoek: “Het bevestigt dat er in onze provincie veel kansen liggen voor innovatieve ondernemers. De uitdaging is groot. We moeten veel effectiever met onze grondstoffen omgaan. Zodat ook toekomstige generaties gezond en goed kunnen leven.”

 • Vrijetijdssector in de Kop werkt aan arbeidsmarkt

  (16 oktober 2019)

  Werkgevers in de vrijetijdssector in de Kop van Noord-Holland gaan de krapte op de arbeidsmarkt te lijf, door samen te werken en met onderwijs de kwaliteit van personeel te verhogen.

 • PIM hielp in 2 jaar 275 innovatieve en duurzame ondernemers

  (16 oktober 2019)

  Programma Investeringsgereed innovatief Mkb (PIM) Noord-Holland viert op 16 oktober zijn 2-jarig bestaan. In de afgelopen 2 jaar heeft PIM innovatieve en duurzame Noord-Hollandse ondernemers geholpen met financieringsvragen.

 • Provincie vervolgt onderzoek naar gezondheid IJmond

  (16 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland start nog dit najaar met verder onderzoek naar de gezondheid in de IJmond. Het RIVM heeft in juli een overzicht met vragen van inwoners gepubliceerd. Daarbij hebben zij opties in kaart gebracht voor vervolgonderzoek.

 • Zita Pels: "Doet u mee?"

  (16 oktober 2019)

  Vandaag is het Wereldvoedseldag. Graag vraag ik jullie aandacht voor onze voeding, of eigenlijk voor de verspilling ervan. In Nederland verspillen we jaarlijks een derde van ons voedsel.

 • Nachtelijke werkzaamheden Westerweg (N242) bij Noord-Scharwoude en Pannekeet

  (16 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland werkt van donderdag 17 oktober op vrijdag 18 oktober en van maandag 28 oktober tot en met woensdag 6 november 2019 in de avonden en nachten aan de Westerweg (N242) nabij de Langebalkbrug bij Noord-Scharwoude en Pannekeet. Alle werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 uur en 4.00 uur.

 • HOV in 't Gooi: bomenkap

  (16 oktober 2019)

  Eind maart start de bouw van de vrije busbaan in Hilversum, de spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg en de aanleg van een natuurbrug voor overstekend wild in Anna’s Hoeve. Ter voorbereiding is begin oktober in Monnikenberg een start gemaakt met het kappen van bomen.

 • Provincie Noord-Holland en PWN ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

  (16 oktober 2019)

  Maandag 14 oktober hebben Lindy Molenkamp, directeur Beheer en Uitvoering provincie Noord-Holland en Joke Cuperus, directeur drinkwaterbedrijf PWN, een samenwerkingsovereenkomst voor de herinrichting van de A.C. de Graafweg (N241) ondertekend. De weg nadert het eind van haar levensduur. De provincie en PWN gaan intensief samenwerken binnen dit project. De bestaande drinkwater-transportleiding wordt verlegd en komt grotendeels in de nieuwe berm van de nieuwe weg.

 • Kom samen met Hilde feestvieren in Castricum

  (15 oktober 2019)

  Hilde viert zondag 20 oktober haar 4de verjaardag met een groots ridderspektakel in middeleeuwse sfeer. Van heinde en ver komen ridders, handelaren, ambachtslieden en muzikanten naar het archeologiecentrum Huis van Hilde in Castricum.

 • Beweegbaar brugdek Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar zit op zijn plaats

  (15 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland plaatst van 15 tot 17 oktober 2019 het nieuwe beweegbare brugdek van de Leeghwaterbrug in Alkmaar. Dit is een mooie mijlpaal voor het project.

 • N244 (Zuiddijk en Westdijk) in Alkmaar tijdens herfstvakantie afgesloten

  (15 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland vervangt het asfalt op de provinciale weg N244 in de herfstvakantie vanaf vrijdag 18 oktober 20.00 uur tot en met maandag 28 oktober 5.00 uur.

 • Schade aan museumstoomtram met spoed gerepareerd

  (14 oktober 2019)

  De museumstoomtram is met spoed gerepareerd. Vandalen hebben vorig weekend flinke schade aangebracht aan de museumstoomtram tussen Hoorn en Medemblik.

 • Boerenprotest bij het provinciehuis over stikstof

  (14 oktober 2019)

  Gedeputeerden Esther Rommel en Jack van der Hoek gaan in gesprek met de landbouwsector. Dat beloofden ze tijdens het boerenprotest op 14 oktober 2019 aan de Dreef naast het provinciehuis in Haarlem. Het protest vond plaats voorafgaand aan de vergadering van de Statencommissie over het stikstofbeleid.

 • Open dag Biobased proeftuin goed bezocht

  (14 oktober 2019)

  Zaterdag 12 oktober 2019 konden belangstellenden tijdens de Open Dag een kijkje nemen bij de biobased proeftuin op de Bosrandweg in Aalsmeer.

 • Nachtelijk afsluiting Provincialeweg (N242) Alkmaar

  (14 oktober 2019)

  Het nieuwe beweegbare brugdek wordt in de nacht van maandag 14 oktober op dinsdag 15 oktober naar zijn definitieve plek gevaren.

 • Provincie in gesprek met grondeigenaren Oostelijke Vechtplassen

  (11 oktober 2019)

  De provincie verkent de komende jaren samen met bijna 500 grondeigenaren met grond binnen begrenzing van het Natuur Netwerk Nederland (NNN) de mogelijkheden om hun percelen om te vormen naar natuur. Het uitbreiden van de natuur is belangrijk voor de bescherming en ontwikkeling van de waardevolle laagveennatuur in het Vechtplassenbied.

 • Noord-Holland heeft primeur met stillere wegmarkering

  (11 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland heeft de primeur met innovatieve ‘longdot’ markering. Deze nieuwe vorm van wegmarkering geeft minder geluid bij overrijden en reflecteert beter. De longdot wordt toegepast op 500 meter belijning aan de Duinweg (N502) in de gemeente Schagen. Dit is het eerste wegdek in Nederland met deze markering.

 • Provincie pakt belemmerende regelgeving circulaire economie aan

  (11 oktober 2019)

  Regelgeving is vaak belemmerend voor de ontwikkeling van de economie. Zeker als het gaat om de nieuwe, circulaire economie en het nuttig gebruik van afvalstoffen. De landelijke Taskforce herijking afvalstoffen onder leiding van oud-minister Sorgdrager heeft hier vandaag haar rapport over gepresenteerd.

 • Regenboogvlag wappert bij provinciehuis

  (11 oktober 2019)

  Over de hele wereld is het 11 oktober Coming-outdag. Gedeputeerden Zita Pels en Esther Rommel hesen daarom vanochtend de regenboogvlag in de mast voor het provinciehuis op de Dreef.

 • Vernielingen aan de museumstoomtram

  (11 oktober 2019)

  Vandalen hebben afgelopen weekend flinke schade aangebracht aan de museumstoomtram tussen Hoorn en Medemblik. Zij hebben de kast vernield die de signaalborden van de tram aanstuurt. Hierdoor kunnen de spoorbomen niet naar beneden. Het autoverkeer op de N307 wordt met een tijdelijke wegafzetting tot stilstand gebracht, zodat de trein veilig kan oversteken.

 • Alle geplande werkzaamheden N505 uitgesteld door regen

  (10 oktober 2019)

  Alle geplande werkzaamheden in oktober en november op de Drechterlandseweg (N505) tussen Enkhuizen en Hoogkarspel kunnen door de hevige regenval op korte termijn niet doorgaan.

 • Statenleden bezoeken Amsterdam Wetlands

  (10 oktober 2019)

  Statenleden van de Commissie Natuur, Landbouw en Gezondheid brachten deze week een bezoek aan Amsterdam Wetlands. Terreinbeherende Organisaties (TBO) organiseerden dit werkbezoek om Statenleden te informeren over hun activiteiten. Ook vroegen zij aandacht voor het thema recreatie in natuur.

 • Provincie zoekt locaties voor uitbreiding elektriciteitsnetwerk

  (10 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland gaat inventariseren wat het meest geschikte tracé is voor nieuwe elektriciteitsleidingen tussen Beverwijk en Oterleek (gemeente Alkmaar).

 • Op zoek naar ridders en kastelen in Noord-Holland

  (10 oktober 2019)

  Archeologen gingen de laatste jaren op zoek naar verdwenen kastelen in Noord-Holland. Het resultaat van de zoektocht is vanaf 12 oktober te zien in de tentoonstelling ‘Op zoek naar ridders en kastelen’ in Huis van Hilde.

 • De oudste vindplaats van honing in Nederland

  (10 oktober 2019)

  Een Romeinse wachttoren uit de 1e eeuw na Christus en de oudste vindplaats van honing in Nederland. Daarover en meer is te lezen in ‘De archeologische kroniek 2018’. De provincie Noord-Holland brengt elk jaar een editie uit over archeologische onderzoeken en vondsten van het afgelopen jaar. De nieuwste uitgave staat weer vol wetenswaardigheden over opgravingen en ontdekkingen in de hele provincie.

 • Weer uitstel werkzaamheden N505 Enkhuizen - Hoogkarspel

  (09 oktober 2019)

  De geplande werkzaamheden van woensdag 9 oktober tot en met zaterdag 12 oktober 2019 op de Drechterlandseweg (N505) tussen de kruispunten Verlengde Raadhuislaan en Kadijkweg bij Lutjebroek kunnen helaas door de verwachte regen ook niet doorgaan. Eerder al werden de geplande werkzaamheden in andere fases op de N505 afgelast.

 • Werkzaamheden IJweg (N519): 14 – 25 oktober 2019

  (09 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland voert in de doordeweekse nachten van maandag 14 oktober tot en met vrijdag 25 oktober 2019 tussen 21.00 en 06.00 uur werkzaamheden uit aan de IJweg (N519) tussen de inrit bij Van Beem en de Schipholweg (N232) bij Zwanenburg. Het asfalt wordt op dit gedeelte van de N519 vervangen.

 • Luchtkwaliteit Noord-Holland ook in 2018 binnen de norm

  (09 oktober 2019)

  In de IJmond, het havengebied van Amsterdam (Westpoort) en de Haarlemmermeer is ook in 2018 op alle meetlocaties voldaan aan de Europese wettelijke grenswaarden voor luchtkwaliteit.

 • PDENH en Rockstart investeren in Dexter Energy Services

  (09 oktober 2019)

  De Amsterdamse ontwikkelaar van intelligente energievoorspellings- en optimalisatiesoftware Dexter Energy Services ontvangt een forse kapitaalinjectie van een consortium, bestaande uit PDENH (Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland), Rockstart, Stephen Asplin en Andreas Gelfort.

 • Vergunningverlening gaat weer van start

  (08 oktober 2019)

  De provincies hebben nieuwe beleidsregels vastgesteld voor het verlenen van vergunningen op grond van de Wet natuurbescherming. Vanaf 11 oktober 2019 kunnen er weer vergunningen verleend worden.

 • Werkzaamheden aan Duinweg N502 in Schagen gestart

  (08 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland is maandag 7 oktober gestart met asfaltwerkzaamheden aan de Duinweg (provinciale weg N502) tussen Groote Keeten en Julianadorp.

 • Grootste zonnewarmtesysteem van Nederland geopend

  (04 oktober 2019)

  In glastuinbouwgebied Alton in Heerhugowaard is het grootste zonthermische project van Nederland in gebruik genomen. Het gaat om een installatie van 9.300 vierkante meter aan zonthermische panelen. Deze panelen leveren warmte aan de naastgelegen kassen van Tesselaar Freesia.

 • Innovatiefonds NH investeert in nieuwe microscoop

  (04 oktober 2019)

  Confocal.nl B.V. heeft een converteerbare lening van € 255.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Hierdoor kan de Amsterdamse startup een snellere digitale microscoop ontwikkelen met hoge 3D-resolutie. Deze wordt onder meer gebruikt bij onderzoek van (levende) cellen en weefsels.

 • Bloktijden scheepvaart vanaf 26 november

  (04 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland werkt van dinsdag 26 november 2019 tot en met maandag 13 januari 2020 in de Wilhelminasluis. De scheepvaart kan dan op werkdagen alleen gedurende bloktijden door de sluis. In de weekenden gelden in de sluis normale bedientijden.

 • Financieringstafel NH helpt ondernemers bij zoektocht naar financiers

  (04 oktober 2019)

  Het aanbod van financiering aan mkb-ondernemers en startups wordt steeds diverser. Dit geeft ondernemers meer mogelijkheden, maar maakt de toegang tot investeringskapitaal ook onoverzichtelijk. Op initiatief van de provincie Noord-Holland organiseert de regio Holland boven Amsterdam daarom een regionale Financieringstafel.

 • Update: Werkzaamheden N505 Enkhuizen - Hoogkarspel

  (03 oktober 2019)

  De geplande werkzaamheden van donderdag 3 oktober tot en met woensdag 9 oktober 2019 op de Drechterlandseweg (N505) tussen de kruispunten Verlengde Raadhuislaan en Esdoornlaan bij Grootebroek kunnen door de verwachte regen niet doorgaan. Ook de werkzaamheden tussen de kruispunten Esdoornlaan en Veilingweg waren al uitgesteld.

 • Provincie wil meer bekendheid voor biologische bloembollen

  (02 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland wil dat de populariteit van verkoop en teelt van biologische bloembollen toeneemt.

 • Noord-Holland investeert extra in duurzaamheid

  (02 oktober 2019)

  Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) is opnieuw in omvang uitgebreid. Sinds 1 oktober 2019 heeft het fonds 85 miljoen euro ter beschikking om te investeren in bedrijven en projecten die Noord-Holland duurzamer maken.

 • Provincie Noord-Holland in het gelijk gesteld over Harsco

  (02 oktober 2019)

  De rechtbank Haarlem geeft de provincie Noord-Holland gelijk dat zij aan Harsco tweemaal een Last onder Dwangsom heeft opgelegd van in totaal 450.000 euro.

 • Gelijkvloerse oversteek over Velsertraverse (N197) in Velsen-Noord blijft

  (02 oktober 2019)

  De provincie Noord-Holland heeft samen met de gemeenten Velsen en Beverwijk besloten om de gelijkvloerse oversteek over de Velsertraverse (N197) in Velsen-Noord te behouden. Er waren veel zorgen over het verdwijnen van de oversteek. Het plan om de oversteek te laten verdwijnen, was onderdeel van de aanleg van 2 busbanen bij station Beverwijk en de aanleg van een voet-fietsonderdoorgang onder de Velsertraverse.

 • Besluiten Provinciale Staten van 30 september 2019

  (02 oktober 2019)

  In de Statenvergadering installeerde commissaris van de Koning Arthur van Dijk 3 duo-commissieleden, van de fracties FvD, PVV en PvdD.

 • 8 provincies gaan voor duurzame energie

  (01 oktober 2019)

  8 provincies tekenen op 31 oktober 2019 samen nieuwe energiecontracten voor uitsluitend duurzame energie. Het gaat om de eerste collectief opgestelde duurzame energiecontracten!

 • Cultuur proeven langs het Noordzeekanaal

  (01 oktober 2019)

  Het programma voor de Week van de Industriecultuur in het Noordzeekanaalgebied is bekend. Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 oktober zijn er veel activiteiten, voorstellingen en rondleidingen in IJmuiden, Beverwijk en de Zaanstreek.

 • Kinderpostzegels verkocht op provinciehuis

  (01 oktober 2019)

  Leerlingen van groep 8 van De Trapeze in Haarlem hebben dinsdag 1 oktober kinderpostzegels en wenskaarten verkocht aan bestuurders en medewerkers van de provincie Noord-Holland.