Onmiddellijke afsluiting Hefbrug Oterleek (N508)

(24 oktober 2019)

De hefbrug Oterleek (N508) wordt per direct afgesloten voor al het gemotoriseerde wegverkeer. De brug was al gestremd voor scheepvaartverkeer hoger dan 1 meter 55.

Reden van de afsluiting voor zowel scheepvaart- als wegverkeer is dat inspectie uitwijst dat de ophangpunten van het beweegbare deel van de brug ernstig zijn doorgeroest. De veiligheid kan niet gewaarborgd worden bij het openen en sluiten van het brugdek. Om deze reden kan de brug niet meer geopend worden. Daarnaast moeten er aanpassingen aan hevels/scharnieren van het ballast-gewicht worden gedaan, zodat de brug veilig blijft bij gebruik door zwaar verkeer.

De brug wordt afgesloten met hekken, het verkeer wordt via verkeersregelaars omgeleid. In de loop van vandaag worden maatregelen genomen om de brug voor lange(re) termijn met barriers af te zetten en wordt een omleidingsroute via bebording geplaatst. Fietsers en voetgangers kunnen nog wel normaal van de brug gebruik blijven maken.

Zodra meer informatie rond de planning van de herstelwerkzaamheden beschikbaar is, bericht de provincie hierover.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn bovendien te volgen via de website van Gebiedscontract Midden-Noord of Twitter (@ProvincieNH).

 

Uitgelicht