PDENH en Rockstart investeren in Dexter Energy Services

(09 oktober 2019)

De Amsterdamse ontwikkelaar van intelligente energievoorspellings- en optimalisatiesoftware Dexter Energy Services ontvangt een forse kapitaalinjectie van een consortium, bestaande uit PDENH (Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland), Rockstart, Stephen Asplin en Andreas Gelfort.

Door een toename aan weersafhankelijke duurzame energiebronnen (wind en zon), decentrale opwek en veranderend verbruik door elektrificatie, neemt de onbalans in het systeem toe. Dexter helpt klanten als NieuweStroom, Greenchoice, ENGIE en HVC om te anticiperen en te sturen op deze onbalans. De software-ontwikkelaar bedient inmiddels steeds meer energieleveranciers, aggregators en andere flexibele energieverbruikers en -producenten in binnen- en buitenland.

“Wij zijn erg blij met deze investering die ons de kans geeft om onze propositie verder uit te breiden naar nieuwe klanten binnen en buiten Nederland. Ook zijn we trots op het uitgesproken vertrouwen van onze nieuwe investeerders in ons product, team en visie op zowel duurzame energie als technologie", aldus Luuk Veeken, oprichter en directeur van Dexter.

Anthony Viellevoije, Investment Director bij PDENH: "Dexter Energy koppelt revolutionaire techniek aan een actueel en groeiend probleem. Met de snelle toename van decentrale renewables wordt steeds duidelijker dat ons huidige energiesysteem niet toekomstvast is. Accurate voorspelling en slimmer gebruik van flexibiliteit is een van de oplossingen."

Freerk Bisschop (Rockstart): "Onze participatie in Dexter Energy is bij uitstek een voorbeeld van ons nieuwe businessmodel. Het combineert onze bewezen accelerator-programma's met investering daaropvolgend. Samen met andere aansprekende investeerders, zoals PDENH. We hebben er veel vertrouwen in dat onze steun Dexter Energy helpt om hard te groeien."

Over Dexter Energy

Dexter helpt energiebedrijven om deze onbalans te managen door de nieuwste machine-learning technologieën te combineren met vele verschillende databronnen. Met name heeft Dexter veel ervaring opgebouwd met weerdata (verschillende modellen, satelliet data), modelleren van wind en zon en hoe dit te gebruiken voor accurate forecasts. Indien er nog steeds onbalans aanwezig is, levert Dexter ook de kennis en software om flexibiliteit in te zetten om de onbalans tegen te gaan. Soorten flexibiliteit komen uit verschillende bronnen zoals batterijen, elektrische voertuigen, warmtekrachtkoppelingen en hernieuwbare energiebronnen.

Over Rockstart

Sinds de oprichting in 2011 heeft Rockstart geïnvesteerd in meer dan 200 start-ups en en ze geholpen om 89 miljoen aan financiering op te halen en meer dan 700 arbeidsplaatsen te creëren. Vanuit de missie om bij te dragen aan positieve impact wil Rockstart in de komende vijf jaar in meer dan 200 start-ups investeren en daarmee follow-up kapitaal en markttoegang verschaffen aan deze start-ups. Hiervoor werken we samen met gerenommeerde partners in energie, agrifood, health en emerging tech, om zo start-ups te verbinden met hun eerste klanten en daarmee samenwerkingen en innovatie tot stand te brengen.

Over PDENH

Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland is een investeringsfonds voor gevestigde en startende bedrijven en projecten, die zich richten op energietransitie, duurzame mobiliteit en circulaire economie en die daarmee bijdragen aan de duurzame economie in Noord-Holland. Ook andere duurzame innovaties kunnen in aanmerking komen voor een investering. Het fonds is opgericht en gefinancierd door de provincie Noord-Holland en wordt beheerd door KplusV en StartGreen Capital.