Breng het verleden tot leven in prinses- of ridderkostuum

(05 september 2019)

Het provinciehuis aan de Dreef in Haarlem opent zijn deuren tijdens de Open Monumentendagen. Op zaterdag 14 en zondag 15 september is er voor elk wat wils. Zo kunnen kinderen zich op zondag in prinsessen- of ridderkostuum laten portretteren door een professionele fotograaf. De toegang en activiteiten zijn gratis.

Expositie Open Monumentendagen in Paviljoen Welgelegen

Bezoekers kunnen ronddwalen om te zien waar het provinciebestuur vergadert en hoe voormalige bewoners als Lodewijk Napoleon hier woonden. Of zich laten rondleiden door vrijwilligers. Er is een historische tentoonstelling te zien, evenals de kunstexpositie ‘New Feminine’. Er kan ook naar een verhaal worden geluisterd over de vrouw van Lodewijk Napoleon.

Activiteiten zaterdag 14 september

Het paviljoen is open van 11.00 - 17.00 uur. Bezoekers kunnen het paviljoen zelf ontdekken of zich laten rondleiden. Ook zijn de historische en kunsttentoonstelling te zien.

Activiteiten zondag 15 september

Het paviljoen is open van 12.00 tot 17.00 uur. Kinderen én hun (groot)ouders kunnen zich tussen 14.00 en 16.00 uur laten portretteren in historische kostuums door een professionele fotograaf. Van 14.00 tot 15.00 uur kunnen bezoekers luisteren naar een kort verhaal over het leven van Hortense de Beauharnais, de vrouw van Lodewijk Napoleon. Ook op zondag zijn er rondleidingen tussen 12.00 en 17.00 uur.

Provinciehuis Paviljoen Welgelegen

Een bezoek aan paviljoen brengt het verleden tot leven. Dit monumentale pand werd aan het eind van de 18e eeuw gebouwd door de Amsterdamse bankier Henry Hope. Er zijn rijk gedecoreerde vertrekken te zien met meubels die zoveel mogelijk in originele staat zijn teruggebracht. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld zien waar Wilhelmina van Pruisen vroeger sliep. Informatie over het paviljoen is te vinden op de pagina van Paviljoen Welgelegen.