Opruimactie ‘Clean up the lake’

(26 september 2019)

Sigarettenpeuken, snoepwikkels en plastic flesjes in en rondom de Loosdrechtse plassen. Een doorn in het oog toch? Help daarom zaterdag 28 september mee tijdens de eerste editie van ‘Clean up the lake’ in dit mooie plassengebied.

Loosdrechtse plassen

Op zaterdag 28 september tussen gaan zo veel mogelijk vrijwilligers zwerfafval opruimen in en rond het water van de Wijde Blik. Zo zorgen zij dat inwoners en bezoekers ook in de toekomst nog kunnen genieten van dit prachtige gebied. De opruimactie begint om 14.30 uur bij jachthaven Kortenhoef en duurt tot 17.30 uur.

Bootjes, kano’s en een werkponton worden ingezet om het opruimen makkelijker te maken. Daarnaast kunnen vrijwilligers ook wandelend langs het water zwerfafval verzamelen. Om de middag ook een educatief tintje te geven, vertelt een spreker van Natuurmonumenten meer over het gebied en over zwerfafval.

Het Clean up the lake-event is een initiatief van Jachthaven Kortenhoef en wordt daarnaast gesteund door de provincie Noord-Holland, de gemeente Wijdemeren, Natuurmonumenten en verschillende bedrijven. Mensen die willen helpen kunnen zich aanmelden via info@jachthavenkortenhoef.nl.