Arthur van Dijk bezoekt Veiligheidsregio en GGD

(23 april 2020)

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk bracht donderdag 23 april een werkbezoek aan de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en de GGD Zaanstreek-Waterland. Van Dijk sprak met medewerkers over hun werkzaamheden tijdens deze coronacrisis.

Later in de middag sloot de commissaris aan bij het overleg van de 8 burgemeesters in het Regionaal Beleidsteam.

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk bij de ontsmettingsstraat van de Veiligheidsregio Zaanstreek.

Ontsmettingsstraat en coronatestdrive-in

Van Dijk werd in Zaandam welkom geheten door directeur Hilda Raasing van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en voorzitter Jan Hamming van de veiligheidsregio en burgemeester van Zaanstad. Zij namen de commissaris mee naar de ontsmettingsstraat voor ambulances. In deze ontsmettingsstraat worden de ambulances, materialen en ambulancemedewerkers ontsmet die  (verdachte) coronapatiënten hebben vervoerd.
 
Vervolgens ontving directeur Ferdinand Strijthagen van de Publieke Gezondheid GGD Zaanstreek-Waterland Van Dijk bij de GGD-testlocatie aan de Gorslaan in Purmerend. In een speciale coronatestdrive-in test de GGD zorgmedewerkers met gezondheidsklachten op corona.

Beide initiatieven laten de samenwerking zien tussen de partners in de veiligheidsregio. Van Dijk: "Ik heb veel waardering voor de zorgmedewerkers en hun hulp aan coronapatiënten. Het is goed om te zien dat de veiligheidsregio ervoor zorgt dat de zorgmedewerkers hun werk in een hygiënische omgeving kunnen doen, de ambulances ontsmet en de medewerkers een toegankelijke mogelijkheid biedt om zich te laten testen op het coronavirus."

Arthur van Dijk bezocht ook de speciale coronatestdrive-in van de GGD.

Uitgelicht