Arthur van Dijk op bezoek bij de Noord-Hollandse sierteelt

(16 april 2020)

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk bracht donderdagmiddag een bezoek aan handelsbedrijf Dutch Flower Group in het Noord-Hollandse De Kwakel om de ondernemers in deze tijden van corona een hart onder de riem te steken.

“De sierteelt is met recht één van de parels van de Nederlandse economie. En juist nu hebben deze ondernemers het ongelooflijk zwaar. De export is nagenoeg drooggevallen en medewerkers zitten thuis”, aldus Van Dijk. De provincie gaat samen met de sector en Greenport Aalsmeer op zoek naar oplossingen voor de problemen die zijn ontstaan door de coronacrisis. Van Dijk: "Goed nieuws is dat het kabinet woensdag heeft besloten om de sector financieel te ondersteunen."

Van links naar rechts: Arthur van Dijk, Marco van Zijverden en Machiel van der Kuijl

Zichtbaar 

De commissaris werd bij zijn bezoek begeleid door de algemeen directeur van ondernemersvereniging evofenedex, Machiel van der Kuijl, en de CEO van Dutch Flower Group, Marco van Zijverden. “De sierteelt kan in deze periode alle steun gebruiken. De aandacht van de commissaris van de Koning geeft aan dat wij als sector zichtbaar zijn”, aldus Van Zijverden. 

Ook Van der Kuijl stelt de komst van Van Dijk op prijs: “Als straks de coronacrisis voorbij is, hebben we alle hulp nodig om onze export en de bijbehorende logistiek voor onze leden weer draaiende te krijgen".