Calamiteitenroute rondom Oosterengweg in Hilversum

(16 april 2020)

Tijdens de afsluiting van de Oosterengweg maken brandweer, politie en ambulance gebruik van een speciale calamiteitenroute om toch snel en veilig aan de andere kant van het spoor te kunnen komen. De nieuwe tijdelijke overweg tussen de Mussenstraat en de Oude Amersfoortseweg is een belangrijk onderdeel van die calamiteitenroute.

Om die reden mogen naast de nood- en hulpdiensten alléén fietsers en voetgangers de overweg gebruiken. Automobilisten die de overweg als sluiproute gebruiken, riskeren een boete. Er wordt met camera’s gecontroleerd. 

Knelpunten gemarkeerd

De calamiteitenroute gaat dwars door druk stedelijk gebied. Sommige (voormalige) parkeerplekken langs de route moeten vrij blijven zodat de brandweerauto de bocht kan nemen zonder geparkeerde auto’s te beschadigen. Dit wordt met afwijkende bestrating en/of opvallende markering aangegeven. Zo dient de bocht vanaf de spoorovergang Mussenstraat richting de Oude Amersfoortseweg vrij te blijven én de bocht op de Oude Amersfoortseweg richting Compagnieweg.

Omdat het voorkomen van obstakels op de route van levensbelang is voor de snelheid waarmee nood- en hulpdiensten ter plaatse kunnen zijn, zullen gemeente en politie actief handhaven. 

Calamiteitenroute Oosterengweg Hilversum