Provinciale Staten vergaderen 14 september in Egmond aan Zee

(24 augustus 2020)

Provinciale Staten van Noord-Holland gaan weer fysiek vergaderen. Vanaf 14 september zijn de PS-vergaderingen in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.

Het provinciehuis in Haarlem is te klein om met alle Statenleden tegelijk te vergaderen volgens de coronarichtlijnen. Daarom zijn de Statenvergaderingen dit najaar in Egmond. Vanwege de coronamaatregelen vergaderden PS sinds maart online. “Het is mooi dat we in Egmond samen in één zaal kunnen zitten", zegt commissaris van de Koning Arthur van Dijk. "De Statenleden kunnen elkaar weer in de ogen kijken en snelle interrupties zijn weer mogelijk. Dat komt de levendigheid van de debatten ten goede.”  

De vergadering online volgen 

Alle PS-vergaderingen zijn live te volgen via: https://noord-holland.stateninformatie.nl. Ook kunnen belangstellenden de vergaderingen later terugkijken.  

PS vergaderen in Egmond

Ruimte voor 70 toehoorders

In Hotel Zuiderduin wordt de Statenzaal van het provinciehuis nagebouwd. De plattegrond zal bijna hetzelfde zijn, maar dan met meer onderlinge ruimte. Vanwege de coronarichtlijnen kunnen toehoorders niet fysiek bij de Provinciale Statenvergadering aanwezig zijn. Voor toehoorders is in Zuiderduin een aparte ruimte ingericht, naast de zaal waar de Statenvergadering wordt gehouden. Daar kunnen 70 toehoorders de vergadering volgen op een scherm. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moeten zij zich vóór donderdag 10 september (15.00 uur) opgeven via het aanmeldformulier. Daarna ontvangen belangstellenden bericht of zij kunnen komen. De toewijzing van plaatsen gebeurt op volgorde van aanmelding. 

Coronaregels

Van iedere bezoeker bij de vergadering in hotel Zuiderduin registreert de Statengriffie het e-mailadres en telefoonnummer. De gegevens worden 2,5 week bewaard en daarna verwijderd uit de administratie. Mondkapjes zijn niet verplicht. In Zuiderduin gelden de gebruikelijke coronamaatregelen, zoals: geen handen schudden en anderhalve meter afstand houden. Belangstellenden die ziek zijn of klachten hebben wordt gevraagd thuis te blijven. 

Contact met Statenleden

Inwoners of vertegenwoordigers van bedrijven of organisatie die contact willen leggen met een Statenlid, kunnen de contactgegevens van Statenleden vinden op de website van de provincie Noord-Holland.  

Commissievergaderingen ook weer fysiek

Ook de Statencommissies vinden weer fysiek plaats. Meer informatie over de Statencommissies is te vinden in dit nieuwsbericht.