Bereikbaarheidsimpuls voor de regio Aalsmeer

(21 december 2020)

De provincie Noord-Holland werkt in samenwerking met de gemeente Aalsmeer, Royal FloraHolland en Vervoerregio Amsterdam aan een betere bereikbaarheid van de regio Aalsmeer.

Voor het project Bereikbaarheid Royal FloraHolland komt een extra ingang, een snellere busverbinding met nieuwe haltes en een nieuwe uitgang naar het terrein van Royal FloraHolland in Aalsmeer. De planning is dat de werkzaamheden eind 2022 klaar zijn.

BRFH

De provincie Noord-Holland legt de ingang en de bushalte aan de Legmeerdijk aan, de gemeente Aalsmeer realiseert de uitgang en een halte op de Zwarteweg. Samen met de Vervoerregio Amsterdam en Royal FloraHolland investeren deze partijen in de infrastructuur, waardoor Royal FloraHolland ook in de toekomst goed bereikbaar blijft.

Snelle en veilige busverbinding

De nieuwe route tussen Kudelstaart, Aalsmeer en Amstelveen zorgt voor 6 minuten reistijdwinst, waar dagelijks ruim 2000 reizigers van zullen profiteren. Ook komt er een nieuwe halte op de N231/Legmeerdijk tussen de hoofdingang van Royal FloraHolland en FloriWorld. De huidige bushaltes op het terrein van Royal FloraHolland komen daarmee te vervallen. Bij de nieuwe halte komen trappen, liften en een loopbrug over de N231. Deze loopbrug biedt een directe, veilige, snelle én korte route naar de nieuwe sierteeltattractie FloriWorld, die 1 juli 2020 haar deuren geopend heeft.

Nieuwe in- en uitgang Royal FloraHolland

Naast een versnelling en verbetering van de buslijnen komt er ook een nieuwe ingang voor verkeer komende vanaf de nieuwe N201 naar de bloemenveiling Royal FloraHolland. Deze nieuwe ingang vanaf de N231 sluit aan op het ontwikkelgebied Oost en is alleen te bereiken vanaf de N201 west. Daarnaast wordt er een nieuwe uitgang vanaf Royal FloraHolland aangelegd die via de Middenweg over Greenport Aalsmeer aansluiting geeft op de N201.

Meer informatie

Vragen en opmerkingen zijn welkom via bereikbaarheidRFH@noord-holland.nl. Of neem contact op met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.

 

 

Uitgelicht