Februari 2020

 • Teams vijfde GO!-NH Accelerator bekend

  (28 februari 2020)

  Na een intensieve selectieperiode en een spannende finale zijn uit 23 initiatieven de beste 10 gekozen die deel mogen nemen aan de vijfde GO!-NH Accelerator.

 • Uitspraak Raad van State Markermeerdijken uitgesteld

  (28 februari 2020)

  De Raad van State stelt opnieuw zijn uitspraak uit in de bodemprocedure tegen de aanpak van de dijkversterking van de Markermeerdijken. De nieuwe uitsteltermijn loopt tot woensdag 15 april 2020.

 • Nieuwe fietsroute langs UNESCO Werelderfgoed

  (27 februari 2020)

  Tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht op 28 februari tot en met 1 maart wordt voor het eerst de ‘Fietsroute UNESCO Werelderfgoed’ gepresenteerd: een fietsroute van bijna 800 kilometer langs al het UNESCO Werelderfgoed van Nederland.

 • Kerken in Noord-Holland

  (26 februari 2020)

  De provincie Noord-Holland heeft een dashboard ontwikkeld waar alle beschikbare informatie over kerken is te vinden.

 • Waarom een onderscheiding voor een vrouwelijk rolmodel?

  (25 februari 2020)

  De provincie Noord-Holland zoekt een rolmodel voor vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. Wie ontvangt de Ribbius Peletier-penning dit jaar op 6 maart? Jurylid Rina van Rooij benadrukt in deze column dat aandacht voor de positie van vrouwen noodzakelijk blijft.

 • Bomenkap N245 tussen Alkmaar en Noord-Scharwoude

  (24 februari 2020)

  De provincie Noord-Holland snoeit en kapt bomen op de N245 (Schagerweg/ Provincialeweg) tussen de Laan van Darmstadt in Alkmaar en de Wagenweg in Noord-Scharwoude. Er worden 33 bomen gekapt.

 • Heldoorn benoemd tot waarnemend burgemeester Waterland

  (24 februari 2020)

  In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Waterland heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 2 maart 2020 Sicko Heldoorn benoemd tot waarnemend burgemeester.

 • Retentierecht Leeghwaterbrug N242 Alkmaar ingetrokken

  (24 februari 2020)

  Maandag 17 februari 2020 heeft de onderaannemer zijn retentierecht uitgeoefend op de bouwplaats van de Leeghwaterbrug in Alkmaar. Dit hield in dat er geen derde partijen op de bouwplaats konden komen. Oorzaak was dat de hoofdaannemer en een van de belangrijke onderaannemers een zakelijk meningsverschil hadden. Hierdoor kwam een deel van de werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug stil te liggen.

 • Regio neemt verkeersbesluiten F1

  (24 februari 2020)

  De gemeenten Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede, Haarlem, Haarlemmermeer, Velsen en de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland hebben op 18 februari 2020 een aantal verkeersbesluiten genomen.

 • Weekendafsluiting Stolperbasculebrug (N248), gemeente Schagen

  (24 februari 2020)

  Vanaf vrijdagavond 13 maart 2020 voert de provincie Noord-Holland reparaties uit aan het brugdek van de Stolperbasculebrug, in provinciale weg N248.

 • Procedure nieuwe burgemeester Den Helder voortijdig stopgezet

  (24 februari 2020)

  Op verzoek van de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Den Helder heeft commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) geadviseerd de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester voortijdig stop te zetten.

 • Afsluiting Hefbrug Oterleek (N508) in Oterleek

  (20 februari 2020)

  De provincie Noord-Holland voert herstelwerkzaamheden uit aan de Hefbrug Oterleek over de Schermerringvaart. Onderdelen van de brug worden vervangen, zodat de brug weer veilig gebruikt kan worden door het autoverkeer én zwaar verkeer.

 • Oud-commissaris Jos van Kemenade overleden

  (20 februari 2020)

  Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en medewerkers van de provincie Noord-Holland hebben met droefheid kennis genomen van het overlijden op 19 februari 2020 van oud-commissaris van de Koningin, prof. dr. Jos van Kemenade.

 • Werkzaamheden verkeerslichteninstallatie Delftlaan (N208) Haarlem starten later

  (19 februari 2020)

  De provincie Noord-Holland verricht werkzaamheden aan de verkeerslichteninstallatie aan de Delftlaan (N208) in Haarlem vanaf de tweede week van maart 2020.

 • Meer zonnepanelen op schooldaken in Noord-Holland

  (19 februari 2020)

  Op nog 1.046 schooldaken in Noord-Holland kunnen zonnepanelen geplaatst worden of is er ruimte voor extra panelen.

 • Kap zieke en dode bomen regio's Alkmaar en West-Friesland

  (19 februari 2020)

  De provincie Noord-Holland kapt zieke of afgestorven bomen, verspreid langs diverse wegen in de regio’s Alkmaar en omgeving en West-Friesland. Deze bomen vormen een risico voor de verkeersveiligheid.

 • Vernieuwing Wilhelminasluis Zaandam zorgt voor stremming scheepvaart

  (18 februari 2020)

  De provincie Noord-Holland vernieuwt de Wilhelminasluis in Zaandam omdat deze niet meer voldoet aan de afmetingen van de scheepvaart en in een slechte bouwkundige- en technische staat verkeert.

 • Praat mee over pachtbeleid provincie

  (18 februari 2020)

  Het pachtbeleid van de provincie Noord-Holland gaat veranderen.

 • Statenlid in beeld: Ivo Mantel (FvD)

  (18 februari 2020)

  Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag gingen in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Ivo Mantel van FvD.

 • Gemeente verleent Formule 1 evenementenvergunningen

  (18 februari 2020)

  De gemeente Zandvoort heeft op 13 februari 2020 de organisatie van de Formule 1-race Dutch Grand Prix (DGP) 3 evenementenvergunningen verleend.

 • Werksessie over invulling Nieuwe Polderplas

  (17 februari 2020)

  In de Vrijbuiter in Loosdrecht is donderdag 13 februari 2020 tijdens een tweede werksessie gesproken over de invulling van de Nieuwe Polderplas.

 • Meer mogelijk door nieuwe omgevingsverordening

  (17 februari 2020)

  Het ontwerp van de nieuwe omgevingsverordening van de provincie Noord-Holland is klaar.

 • € 5 miljoen voor het maritieme cluster in Kop van Noord-Holland

  (14 februari 2020)

  Het kabinet maakte vrijdag bekend de Kop van Noord-Holland te steunen met een impuls van € 5 miljoen. Het geld is bedoeld om de brede welvaart te versterken.

 • Wijdemeren ontvangt zienswijzen MER-vaarverbinding

  (14 februari 2020)

  De gemeente Wijdemeren heeft 53 zienswijzen ontvangen op het milieueffectrapport (MER). In dat rapport zijn de verschillende varianten onderzocht voor een mogelijke vaarverbinding tussen de Loosdrechtse Plassen en het Hilversumse Kanaal via de Wijde Blik.

 • Provincie overweegt snelheid A.C. de Graafweg door Opmeer te verlagen

  (14 februari 2020)

  De provincie overweegt de snelheid op de A.C. de Graafweg (N241) door Opmeer te verlagen van 80 naar 60 kilometer per uur. In dat geval hoeven er minder bomen te worden gekapt en is er meer ruimte om bomen te herplanten.

 • Sluisbrug Purmerend weer open

  (14 februari 2020)

  De afgelopen maanden is er groot onderhoud uitgevoerd bij de Sluisbrug Purmerend. Sinds vanmiddag is de brug weer open voor het wegverkeer.

 • Stuurgroep Duinpolderweg 12 februari

  (13 februari 2020)

  Woensdagmiddag 12 februari 2020 is de Stuurgroep Duinpolderweg bij elkaar gekomen. Deze Stuurgroepvergadering is geschorst.

 • Provincie maakt met ruim € 4 miljoen woningbouw stations Zaandam mogelijk

  (13 februari 2020)

  De provincie Noord-Holland maakt ruim € 4 miljoen vrij om de woningbouw op 2 voormalige bedrijventerreinen vlakbij stations Zaandam Kogerveld en Zaandam in de gemeente Zaanstad mogelijk te maken.

 • Provincie stelt grondstrategie Horstermeerpolder vast

  (13 februari 2020)

  De provincie zoekt beheerders voor de natuurgronden in het noordelijk deel van de Horstermeerpolder.

 • 10 miljoen voor verbetering bedrijventerreinen en winkelgebieden

  (13 februari 2020)

  De provincie Noord-Holland stelt 10 miljoen euro beschikbaar voor het verbeteren van de kwaliteit van bestaande bedrijventerreinen en winkelgebieden.

 • Werkzaamheden verkeerslichteninstallatie Delftlaan (N208) Haarlem

  (12 februari 2020)

  De provincie Noord-Holland verricht werkzaamheden aan de verkeerslichteninstallatie aan de Delftlaan (N208) in Haarlem van 17 februari tot en met 13 maart 2020.

 • Herplant Markerwaardweg (N240) bij Medemblik

  (12 februari 2020)

  De provincie Noord-Holland herplant bomen en struiken aan de provinciale Markerwaardweg van 19 februari tot en met 27 maart 2020.

 • Kun je asfalteren in de regen?

  (12 februari 2020)

  Asfalteren. De provincie doet het regelmatig op provinciale wegen. Maar soms kunnen asfalteringswerkzaamheden niet doorgaan.

 • Welk jong Noord-Hollands bedrijf wordt De Belofte van 2020?

  (12 februari 2020)

  Dé ondernemingsverkiezing van Noord-Holland - de OVNH – heeft er een nieuwe prijs bij: De Belofte.

 • Amsterdam moet meer statushouders huisvesten

  (12 februari 2020)

  De gemeente Amsterdam moet meer huizen aanbieden aan vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen.

 • Onderzoek Liniedijken

  (12 februari 2020)

  De afgelopen jaren heeft de provincie Noord-Holland zich samen met partners ingespannen om de forten te beschermen en een nieuwe bestemming te geven. Herstel van het specifieke Stellinglandschap en de dijken was tot nu toe nog geen speerpunt.

 • Meer biodiversiteit langs Kanaal Omval-Kolhorn in Heerhugowaard

  (11 februari 2020)

  Op verschillende plekken langs het kanaal Omval-Kolhorn werkt de provincie Noord-Holland aan de beschoeiing.

 • Waterliniepad genomineerd

  (11 februari 2020)

  Afgelopen voorjaar is het nieuwe Waterliniepad in gebruik genomen. Deze langeafstandswandelroute is nu 1 van 3 kanshebbers voor de titel Wandelroute van het jaar 2020 voor de Benelux!

 • Meet-up: Bereikbaarheid, verkeersdrukte en parkeren

  (10 februari 2020)

  Op woensdag 19 februari organiseren we een eerste Meet-up in Informatiecentrum HOV in ‘t Gooi in de Riebeeckgalerij. Onderwerp van gesprek is ‘Bereikbaarheid, verkeersdrukte en parkeren in en om de Oosterengweg’. U kunt binnenlopen tussen 14.00 en 17.00 uur.

 • Jeroen Olthof voorgedragen als gedeputeerde

  (10 februari 2020)

  De PvdA draagt Jeroen Olthof voor als de nieuwe gedeputeerde voor de PvdA in de provincie Noord-Holland. Hij wordt de opvolger van Adnan Tekin, die eind vorig jaar zijn functie neerlegde.

 • Politiek, is dat een carrière dan?

  (10 februari 2020)

  De provincie Noord-Holland zoekt een rolmodel voor vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. Wie verdient de Ribbius Peletier-penning dit jaar? Jurylid Elske Doets vertelt in deze column hoe zij schoolmeiden oproept om de politiek in te gaan.

 • Noord-Holland vaart mee tijdens Canal Pride 2020

  (09 februari 2020)

  De provincie Noord-Holland vaart zaterdag 1 augustus mee in de feestelijke botenparade van Pride Amsterdam. Dat heeft de organisatie van de Canal Pride in aanwezigheid van gedeputeerde Zita Pels vandaag bekendgemaakt.

 • Blog Edward Stigter: leefbaarheid en energietransitie hand in hand

  (08 februari 2020)

  Een groot deel van Noord-Holland ligt onder de zeespiegel en was ooit moeras, meer of zee. Dankzij duizenden molens zijn de polders van onze provincie uit water gewonnen.

 • Voorbereiden tijdelijke calamiteitenroute

  (06 februari 2020)

  Tijdens de bouw van de spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg fungeert de route Liebergerweg-Mussenstraat-tijdelijke overweg-Oude Amersfoortseweg-Compagnieweg en Zeevaertweg als calamiteitenroute voor nood- en hulpdiensten.

 • Werkzaamheden Venetapark in Hilversum

  (06 februari 2020)

  Op 17 februari start de bouw van de weg over het Venetapark. De weg is nodig om bestemmingsverkeer straks – als de Oosterengweg is afgesloten – vanaf de zijde van de Liebergerweg toegang te geven tot het Venetapark.

 • Peter Rehwinkel benoemd tot waarnemend burgemeester Bergen

  (06 februari 2020)

  In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Bergen heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 3 maart 2020 Peter Rehwinkel benoemd tot waarnemend burgemeester.

 • Vervolgstappen onderzoek gezondheid IJmond

  (06 februari 2020)

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet in opdracht van de provincie en de gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk onderzoek naar de gezondheid in de IJmond. De eerste tussenresultaten worden in de zomer van 2020 verwacht.

 • Circulaire geschenken: vogelhuisjes, koffiekoppen, sjaals en vazen

  (06 februari 2020)

  Bakkie Trots, Merel Karhof, JST Woodworks van Studio NIM en Aiymes hebben donderdag 6 februari de challenge van de provincie Noord-Holland gewonnen. Zij kwamen met het beste idee voor een circulair relatiegeschenk van de provincie.

 • Studenten zoeken tweede bestemming voor interieuronderdelen NS-treinen

  (06 februari 2020)

  De provincie Noord-Holland en de NS dagen studenten van de Hogeschool Inholland de komende maanden uit tijdens de NS Circular Challenge. De uitdaging: vind een hoogwaardige, tweede bestemming voor interieuronderdelen uit oude NS-treinen.

 • Sectoren krijgen adviesrol over stikstofaanpak

  (05 februari 2020)

  Om stappen te zetten naar een oplossing voor het stikstofprobleem in Noord-Holland startte op 5 februari 2020 een eerste overleg tussen de commissaris van de Koning Arthur van Dijk en gedeputeerde Esther Rommel (Natuur) en belanghebbenden uit de regio.

 • Dienstverlening Texelhopper weer op orde

  (05 februari 2020)

  De huidige prestaties van de Texelhopper zijn weer op het gewenste niveau. De bussen rijden weer op tijd en het aantal reizigers groeit weer.

 • Provincie brengt landschap en Stelling van Amsterdam tussen A8 en A9 in beeld

  (05 februari 2020)

  De provincie Noord-Holland onderzoekt het landschap tussen Assendelft en Heemskerk.

 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 3 februari 2020

  (04 februari 2020)

  Tijdens de eerste Statenvergadering van 2020 debatteerden Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) over de bomenkap in de Schoorlse Duinen en Regionale Energie Strategieën.

 • Circulaire Houtketens winnen award

  (03 februari 2020)

  Provincie Noord-Holland en Dr 2 New Economy hebben de Circular Award Public 2020 gewonnen met hun pilots Circulaire Houtketens. Zij ontvingen deze prijs in de categorie Public.

 • Vraag subsidie aan voor natuurproject

  (03 februari 2020)

  Het aanleggen van een biodivers eetbos, monitoren van akkervogels en aandacht voor een groene omgeving bij een zorginstelling.

 • Omvaarroute via Boerenverdrietsluis en Zeedoksluis haalbaar

  (03 februari 2020)

  De Koopvaardersschutsluis wordt vóór 1 april 2023 gerenoveerd en moet daarvoor ongeveer 9 maanden worden afgesloten.

 • Blog Zita Pels: Circulair: gewoon doen!

  (03 februari 2020)

  Wanneer je als gedeputeerde Circulaire Economie leest dat de wereld op dit moment minder circulair is dan in 2019 maakt mij dat strijdbaarder (volgens het World Economic Forum Davos is het op dit moment 8.6%, terwijl dit in 2019 nog 9.1% was).