Regio neemt verkeersbesluiten F1

(24 februari 2020)

De gemeenten Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede, Haarlem, Haarlemmermeer, Velsen en de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland hebben op 18 februari 2020 een aantal verkeersbesluiten genomen.

Deze verkeersbesluiten waarborgen de bereikbaarheid en veiligheid van het Dutch Grand Prix evenement, de naburige camping, het duingebied en de evenementen in het centrum van Zandvoort. De verkeersbesluiten gaan ook over het afsluiten van 7 spoorwegovergangen op de route Amsterdam-Zandvoort.

Trein

De verkeersbesluiten zorgen er praktisch voor dat een aantal wegen in de regio Zandvoort richting het circuit wordt afgesloten, de hoeveelheid toegestaan verkeer op bepaalde wegen wordt beperkt, sommige gebieden vrijgemaakt worden voor parkeerplaatsen en toegang alleen met een doorlaatbewijs mogelijk is. Dat laatste is ook bedoeld om het dagelijkse leven van de bewoners en ondernemers zo min mogelijk in de weg te zitten.

De verkeersbesluiten zijn genomen op basis van een mobiliteitsplan van DGP. Dit plan gaat in op de bereikbaarheid van het circuit, de gemeente Zandvoort en de buurgemeenten, in aanloop naar en gedurende het evenement.

Meer informatie staat op de website van de gemeente Zandvoort.