23 januari 2020: Informatiemarkt Hilversum

(09 januari 2020)

Eind maart 2020 wordt de Oosterengweg - tussen de Van Riebeeckweg en de Liebergerweg - afgesloten voor alle verkeer. Dit is nodig om ruimte te maken voor het bouwen van een onderdoorgang voor auto’s en fietsen ter hoogte van het spoor. Even later in het voorjaar start ook de aanleg van een vrije busbaan parallel aan het spoor en een natuurbrug in Anna’s Hoeve. Kortom, het Hilversumse deel van HOV in ’t Gooi gaat komend jaar écht van start. Dat heeft veel impact op bewoners en weggebruikers in Hilversum.

23 januari 2020: informatiemarkt

Om bewoners en belangstellenden goed te informeren over de aanpak en de maatregelen om overlast te beperken, organiseert de provincie samen met BAM een informatiemarkt. De bijeenkomst vindt plaats in de loods (Oosterengweg 38) direct naast het projectbureau BAM/HOV in ’t Gooi. U kunt binnenwandelen tussen 18.00 en 21.00 uur, op het moment dat het u het beste uitkomt. Aanmelden is niet nodig: iedereen is welkom. 

Informatieavond HOV in 't Gooi

Er zijn diverse informatiekramen, ontwerptekeningen en visualisaties van de toekomstige situatie. Naast bereikbaarheid en doorstroming komen andere onderwerpen aan bod, zoals het ontwerp van de spoorwegonderdoorgang en de natuurbrug, veiligheid en leefbaarheid tijdens de werkzaamheden, natuur en recreatie in Anna’s Hoeve en Monnikenberg, bouwfasering, techniek en de planning. Er staat een team van voorlichters klaar om uw vragen te beantwoorden. 

1 loket voor vragen, meldingen en suggesties

Gedurende de looptijd van het project is er 1 loket voor vragen, meldingen en/of suggesties: het servicepunt van de provincie Noord-Holland. Per mail via servicepunt@noord-holland.nl of telefonisch op 0800 – 0200 600. U wordt dan direct doorverwezen naar de juiste persoon of partij. Dit loket is 24 uur per dag bereikbaar.

Daarnaast kunnen belangstellenden op woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur terecht in ons Informatiecentrum in de Riebeeckgalerij en op www.hovintgooi.nl vindt u achtergrondinformatie en het laatste nieuws.