Provincie start aanbesteding Cruquiusbrug (N201)

(21 januari 2020)

Maandag 20 januari 2020 is de aanbesteding voor het project Cruquiusbrug officieel gestart. De provincie wil het project aanbesteden via een concurrentiegerichte dialoog. Partijen kunnen zich tot 6 maart 2020 12.00 uur inschrijven.

De Cruquiusbrug (N201) wordt in 2022 – 2023 vernieuwd. De oostelijke brug richting Heemstede wordt vervangen en verbreed. Hierdoor ontstaat er ook meer ruimte voor fietsers en voetgangers. De huidige voetgangerstunnel wordt aangepakt en er komt aan de kant van gemeente Haarlemmermeer een fietsonderdoorgang onder de bruggen waardoor het fietsverkeer de N201 in de toekomst ongelijkvloers kruist. Aan de westelijke brug richting Hoofddorp vindt groot onderhoud plaats. 

praatplaat van nieuwe Cruquiusbrug
Klik op de afbeelding voor een grote versie van de praatplaat (pdf, 1MB). 

Circulair, energieneutraal en onderhoudsarm

De nieuwe Cruquiusbrug is een bijzonder en ambitieus innovatieproject. De brug wordt circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd. De componenten en grondstoffen van de bestaande oude brug worden maximaal hergebruikt en de hoeveelheid afval geminimaliseerd. Daarnaast wordt de nieuwe brug modulair ontworpen en gebouwd, volgens de bouwprincipes van IFD: Industrieel, Flexibel en Demontabel. 

Concurrentiegerichte dialoog

De provincie zoekt via een concurrentiegerichte dialoog een partner om in bouwteamverband het ontwerp van de nieuwe Cruquiusbrug af te maken en haar duurzaamheidsambities te verwezenlijken. Bij een concurrentiegerichte dialoog wordt gestart met een vraag waarvoor niet direct een duidelijke oplossing bekend is. Op basis van de oplossingen van de inschrijvende partijen wordt er vervolgens een dialoog tussen provincie en geselecteerde partijen gevoerd om tot de beste oplossing te komen en daarmee één partij te kiezen.

Planning

Tot uiterlijk 6 maart 2020 12.00 uur kunnen partijen zich aanmelden via het aanbestedingsplatform TenderNed. Op 25 maart 2020 maakt de provincie bekend welke partijen geselecteerd zijn om te starten met de dialoogfase. Deze fase loopt tot november 2020. Naar verwachting wordt de opdracht verleend in februari 2021. De start van de daadwerkelijke vervanging van de brug staat nu gepland voor het voorjaar van 2022. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.cruquiusbrug.nl.