Succesvolle informatiemarkt in Hilversum

(28 januari 2020)

Maar liefst 420 belangstellenden bezochten donderdag 23 januari 2020 de informatiemarkt in de loods op de Oosterengweg 38.

Onderwerp van gesprek: de werkzaamheden die eind maart van start gaan waarbij de noodzakelijke afsluiting van de Oosterengweg vermoedelijk de meeste overlast gaat geven.

Informatiemarkt

Hoewel bezoekers het niet altijd eens zijn met de plannen, toonden zij zich tevreden over de opzet van de bijeenkomst en de kwaliteit van de informatie. Ruim 30 voorlichters stonden tussen 18.00 en 21.00 uur klaar om ontwerptekeningen, omleidingsroutes en sfeerbeelden toe te lichten en uiteenlopende vragen van belanghebbenden te beantwoorden. Bezoekers konden zich ter plekke abonneren op het periodieke omgevingstevredenheidsonderzoek en kregen hulp bij het installeren van de bouwapp HOV in ’t Gooi. 

In een aparte zaaltje verzorgden de verantwoordelijk managers Uitvoering om de 3 kwartier een plenaire presentatie. Tot 3 keer toe waren alle stoelen bezet en ontstonden er geanimeerde gesprekken over de werkzaamheden en de maatregelen die we nemen om de overlast te bepekren. 

Playfield

Uiteraard trok de (splinternieuwe) maquette veel aandacht, net als de VR-brillen en de enorme ‘touchtable’, een soort reuze IPad op wielen. De maquette verhuist volgende week naar het informatiecentrum in de Riebeeckgalerij. Daar komt ook een vloerkleed van 4 x 4 meter te liggen waarop het schetsontwerp voor Anna’s Hoeve en Monnikenberg is geprint. Het informatiecentrum is geopend op woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. iedereen is welkom.