Cees Loggen nieuwe voorzitter Waddenfonds

(03 juli 2020)

De Noord-Hollandse gedeputeerde Cees Loggen is benoemd tot voorzitter van het Waddenfonds. Loggen volgt de Groninger gedeputeerde Henk Staghouwer op, die sinds 2016 het voorzitterschap vervulde.

De 3 Waddenprovincies die gezamenlijk het bestuur van het Waddenfonds vormen, bekleden bij toerbeurt voor telkens een periode van 4 jaar het voorzitterschap. Na de provincies Fryslân en Groningen levert Noord-Holland van 2020 tot 2024 de voorzitter. Cees Loggen is sinds 2015 lid van het dagelijks bestuur van het Waddenfonds. 

Sietske Poepjes, Cees Loggen en Henk StaghouwerSietske Poepjes, Henk Staghouwer en Cees Loggen

"De afgelopen jaren ben ik als lid van het dagelijks bestuur van het Waddenfonds al intensief betrokken bij het investeringsprogramma voor het Waddengebied. Het zorgen voor duurzame economische dynamiek in het gebied is voor ons heel belangrijk. Ik kijk ernaar uit om bij te blijven dragen aan de bescherming én ontwikkeling van dit prachtige gebied", aldus Loggen. 

Vliegwiel

Scheidend voorzitter Staghouwer ziet het Waddenfonds vooral als een vliegwiel voor de ontwikkeling van de Waddenregio. "Tot 2026 is er nog 200 miljoen euro beschikbaar. Kansen genoeg voor partijen met mooie initiatieven en projecten."

Het Waddenfonds is een gemeenschappelijke regeling van de provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen voor extra investeringen in projecten in en rond de Waddenzee. Naast Loggen en Staghouwer zit voor Fryslân gedeputeerde Sietske Poepjes in het dagelijks bestuur van het Waddenfonds.