Kies je vervoermiddel op een mobipunt in de Kop van Noord-Holland

(15 juli 2020)

De eerste mobipunten van Nederland vind je in de Kop van Noord-Holland. Op een mobipunt worden verschillende vormen van vervoer aangeboden.

Het is 1 van de projecten van De Kop Werkt! om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren. De Kop Werkt! is het regionale stimuleringsprogramma van de gemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland.

Mobipunten

Op een mobipunt worden verschillende vormen van vervoer aangeboden. Het openbaar vervoer is er vaak vlak in de buurt en er staan deelfietsen en -auto’s. De mobipunten zijn opgezet vanuit het regionaal samenwerkingsverband De Kop Werkt! en zijn bedoeld om de bereikbaarheid en leefbaarheid van steden en dorpen in de regio te vergroten. Daarnaast zijn de deelauto’s van een mobipunt een duurzaam alternatief voor het hebben van een eigen auto. Het gebruik van de deelfietsen en deelauto’s is bovendien simpel: reserveren kan online via mobipunt.net of via de app en vervolgens rijd je weg.

De eerste mobipunten zijn geopend bij het busstation in Den Oever en verder in Middenmeer, Wieringerwerf en ’t Veld. In Den Helder staan de eerste punten bij het station, De Schooten en Willemsoord en in de gemeente Schagen is het station de eerste locatie. In de komende tijd groeit het aantal mobipunten in de Kop van Noord-Holland. De ambitie is om 14 mobipunten in ontwikkeling te hebben aan het einde van 2020 en veertig in 2021.

Videobeeld over mobipunt

Wethouders Theo Meskers (Hollands Kroon), Heleen Keur (Den Helder) en Hans Heddes (Schagen) hebben de mobipunten als eersten in gebruik genomen.

De Kop Werkt!

‘De Kop Werkt!’ is het regionaal stimuleringsprogramma van de 4 Kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Zij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen ze door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving.