N201 van 2-4 juli afgesloten door onderhoud Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

(19 juni 2020)

De provincie Noord-Holland voert van donderdag 2 juli tot en met zaterdag 4 juli 2020 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en aan de Waterwolftunnel (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer).

Het verkeer op de N201 wordt in de avond en nacht omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

Afsluiting N201 ter hoogte van het Amstelaquaduct

De N201 is ter hoogte van het Amstelaquaduct afgesloten van donderdagavond 2 juli 19.00 uur tot vrijdagochtend 3 juli 6.00 uur. Het verkeer op de N201 wordt tussen de Koningin Maximalaan (N196) in Ronde Venen en de Middenweg Bovenkerkerpolder in Uithoorn met gele borden omgeleid via de Koningin Maximalaan en de Legmeerdijk (en vice versa).

Afsluiting N201 ter hoogte van de Waterwolftunnel

De Waterwolftunnel is van vrijdagavond 3 juli 19.00 uur tot zaterdagochtend 4 juli 6.00 uur afgesloten.
Het verkeer op de N201 wordt tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting met de Fokkerweg in Haarlemmermeer met gele borden omgeleid via de Fokkerweg (N232) en de Bosrandweg/Legmeerdijk N231 (en vice versa). Ook de toe- en afritten van de N201 zijn ter hoogte van de Middenweg en de Braziliëlaan afgesloten. Het verkeer vanaf de Middenweg wordt omgeleid via de Braziliëlaan, Machineweg en Japanlaan naar de N231.

waterwolf en amstelaquaduct

Werkzaamheden

3 keer per jaar is het nodig om onderhoud uit te voeren aan het Amstelaquaduct en de Waterwolftunnel. Om de veiligheid van het onderhoudspersoneel te borgen en de werkzaamheden sneller uit te kunnen voeren, is het noodzakelijk het Amstelaquaduct en de Waterwolftunnel volledig af te sluiten. De provincie voert onderhoud uit aan de technische installaties in de tunnels, reinigt de wanden en markeringen, controleert de veiligheidsmiddelen en er wordt gemaaid. Ook vindt dit keer onderhoud plaats aan het afvalt van het Amstelaquaduct. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, vinden de werkzaamheden in de avond en nacht plaats.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen omwonenden en weggebruikers contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.