Zita Pels in gesprek over circulaire economie tijdens online festival

(04 juni 2020)

Gedeputeerde Zita Pels is op 16 juni 1 van de sprekers tijdens het online evenement ‘New Economy Now’. De provincie Noord-Holland is partner van dit event, waar alles draait om de transitie naar een circulaire economie.

Pels gaat onder meer in een paneldiscussie het gesprek aan met belangrijke spelers en denkers op dit gebied zoals Kate Raworth (auteur Doughnut Economics), Ineke Bussemaker (decaan Hogeschool van Amsterdam), Marieke Blom (Hoofdeconoom ING) en Herman Mulder (SDG Charter).

Pels: “In 2050 willen we als provincie Noord-Holland klimaatneutraal en volledig circulair zijn. Juist nu hebben we de kans om onze economie duurzaam te vergroenen. Daar hebben we innovaties keihard bij nodig en de transitie kan ook zeker niet zonder samenwerking. Een online event als dit, waar zo veel partners bij betrokken zijn, in tijden waarop we niet fysiek bij elkaar kunnen komen, is dan ook fantastisch. We blijven op een innovatieve manier met elkaar in gesprek, vergroten onze kennis, zoeken nieuwe innovaties op en inspireren elkaar.”

GO!-NH On Stage

Op een podium en voor publiek, maar dan wel digitaal. Tijdens NewEconomyNow wordt de GO!-NH Accelerator duurzame innovatie 2020 traditiegetrouw afgesloten met ditmaal een online editie van het afsluitende onderdeel GO!-NH On Stage. 13 duurzame en innovatieve ondernemingen gingen de afgelopen 3 maanden in de accelerator aan de slag met het versneld ontwikkelen van hun duurzame innovaties voor de markt. Tijdens GO!-NH On Stage presenteren zij de ontwikkelingen van hun propositie, groei, ambitie en uitdagingen voor een online publiek van beleidsmakers, investeerders, bedrijven en andere geïnteresseerden die op zoek zijn naar partnerships met innovatieve bedrijven.

New Economy Now: programma en aanmelden

Mkb’ers, startups, beleidsmakers en andere circulaire initiatiefnemers of geïnteresseerden die het festival willen bijwonen kunnen zich vanaf nu via de website van New Economy Now aanmelden. 

Het hele programma is vanuit eigen huis of kantoor te volgen en deelnemers kunnen in contact komen met koplopers op het gebied van duurzame innovatie. Het evenement wordt afgetrapt met een keynote van Kate Raworth: schrijfster van Doughnut Economics en betrokken bij de Amsterdam Donut Coalitie. Ook worden er breakoutsessies en rondetafelsessies gehouden door de deelnemers en partners. Er wordt gediscussieerd over thema’s als korte ketens, plastics en circulair textiel. 

Maak bijvoorbeeld kennis met BedAffair, de grootste 100% duurzame beddenwinkel van de Benelux; de nieuwe duurzame bloemenbibliotheek Reflower die de bloemenindustrie op z’n kop zet en lokale bezorgservice Hurby. Ook is er een online marktplaats en de mogelijkheid om te speeddaten met ondernemers en andere innovatiepioniers. De dag wordt afgesloten met een virtuele borrel.

Partners

New Economy Now is een samenwerking van Amsterdam Donut Coalitie, Circle Economy, Cumulus Park, GO!-NH Accelerator Sustainable Innovation, Hogeschool van Amsterdam, Innomics, de provincie Noord-Holland, Pakhuis de Zwijger en Techport.