Afsluiting Hefbrug Oterleek (N508) over Schermerringvaart

(18 maart 2020)

De provincie Noord-Holland voert herstelwerkzaamheden uit aan de Hefbrug Oterleek over de Schermerringvaart.

De Hefbrug Oterleek wordt over de Schermerringvaart afgesloten.

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren is de Hefbrug Oterleek, tussen de Huygendijk (N508) en de Oterlekerweg, van maandag 23 maart tot en met vrijdag 3 april tussen 7.00 uur en 16.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Na 3 april is de brug ook weer open voor de scheepvaart.

Tijdens de herstelwerkzaamheden worden onderdelen van de brug vervangen, zodat de brug weer veilig gebruikt kan worden door het autoverkeer, zwaar verkeer en de scheepvaart. Tot en met 3 april is de brug overdag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. (Brom)fietsers en voetgangers worden langs de werkzaamheden over de brug geleid.

Omleidingsroute

Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Oterlekerweg, Noordervaart (N243), Rustenburgerweg naar de Huygendijk (N508), en vice versa.

Werkzaamheden

Tijdens een inspectie in oktober 2019 bleek dat de ophangpunten van het beweegbare deel van de brug waren doorgeroest. Om de veiligheid te borgen heeft de provincie toen besloten de Hefbrug een tijd lang af te sluiten  voor zwaar verkeer en mocht de brug niet meer open. Na de herstelwerkzaamheden eind februari was de brug weer toegankelijk voor zwaar verkeer. Na de werkzaamheden eind maart, begin april is de brug ook klaar voor het vaarseizoen en kan deze weer open voor de scheepvaart.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via de website van Gebiedscontract Midden-Noord of Twitter (@ProvincieNH).