Campagne van start over aardgasvrij wonen

(12 maart 2020)

15 gemeenten in Noord-Holland Noord zijn een campagne gestart om inwoners te informeren over de overgang naar aardgasvrij wonen in 2050.

Gemeenten in Noord-Holland Noord informeren inwoners over aardgasvrij wonen.

De campagne is een initiatief van de gemeenten Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec, Texel en de Omgevingsdienst NHN. De provincie Noord-Holland draagt financieel bij aan de regionale campagne met als doel om inwoners aan te zetten tot het verduurzamen van hun woning.

Wijdoenwat.nl

Inwoners worden op de website Wijdoenwat.nl geïnformeerd over de rol van de gemeente en wat inwoners zelf kunnen doen. Noord-Hollanders uit de verschillende gemeenten vertellen wat zij al hebben gedaan om aardgasvrij te wonen. En wat ze later kunnen doen. Ook wethouders, woningcorporaties en experts van Liander en het Duurzaam Bouwloket beschrijven hoe zij omgaan met aardgasvrij wonen. Om inwoners goed te kunnen adviseren werken de gemeenten samen met het Duurzaam Bouwloket. Deze organisatie voorziet woningeigenaren van onafhankelijk advies en informatie over duurzame woonoplossingen.