Extra tijdelijke parkeerplaatsen rondom Oosterengweg

(02 maart 2020)

De provincie Noord-Holland zorgt samen met aannemer BAM voor zoveel mogelijk extra tijdelijke parkeerplekken tijdens de bouw van de spoorwegonderdoorgang op de drukke Oosterengweg.

Auto's op parkeerplaats

Op 30 maart 2020 sluiten we de Oosterengweg af voor verkeer, zodat we snel en veilig van start kunnen met de bouw van de onderdoorgang voor auto- en fietsverkeer. Tijdens de bouwperiode vervallen er parkeerplaatsen op en rond de Oosterengweg. 

BAM legt ná de afsluiting aan de noordzijde van de kruising met de Van Riebeeckweg - op eigen terrein - 27 tijdelijke parkeerplaatsen aan. De gemeente zorgt voor 30 tijdelijke parkeerplaatsen in de groenstrook van het Peter Planciusplein én legt op de Oude Amersfoortseweg nog eens 3 extra parkeerplaatsen aan. 

Het aanleggen van de tijdelijke parkeerplaatsen op het Peter Planciusplein start op maandag 9 maart en is naar verwachting op vrijdag 27 maart klaar. In dezelfde periode worden de parkeerplaatsen in de Oude Amersfoortseweg aangelegd. Tijdens de werkzaamheden sluiten we het weggedeelte waar gewerkt wordt tijdelijk af voor verkeer. Op het Peter Planciusplein blijft één rijstrook beschikbaar.