Provincie doet Heemstede aanbod voor snelheidsverlaging N201

(05 maart 2020)

De komgrens aan de Cruquiusweg N201 in Heemstede wordt ongeveer 100 meter opgeschoven (ter hoogte van Ingenieur Lelylaan). De maximumsnelheid wordt op dat wegdeel 50 km/uur, waardoor huidige bewoners minder overlast hebben van het verkeer. Dit heeft de provincie als handreiking aan de gemeente Heemstede voorgesteld.

De provincie heeft de gemeente Heemskerk aangeboden om de toegestane snelheid op de N201 te verlagen.

Gedeputeerde Bereikbaarheid Zita Pels: “De huizen hier zijn destijds gebouwd toen de weg maar 1 rijbaan per richting had en er veel minder verkeer was. Dat realiseren wij ons. Daarom voldoen wij voor dit stukje van de provinciale weg aan het verzoek van de gemeente.”

Met deze oplossing komt de provincie tegemoet aan de wens van Heemstede. De gemeente wil de komgrens verder verplaatsen (192 meter), tot en met de nieuwe wijk Slottuin. Dat gaat de provincie echter te ver. Pels: “De gemeente wist bij het verlenen van de bouwvergunning dat hier een 80-kilometerweg ligt. De bouwer van Slottuin heeft hier bij zijn plannen rekening mee gehouden en de juiste voorzieningen getroffen om mensen hier comfortabel te laten wonen.”

Wethouder Nicole Mulder gaat het aanbod van de provincie bespreken met haar gemeenteraad.