Boetes voor automobilisten op overweg Mussenstraat

(08 mei 2020)

Automobilisten die ten onrechte gebruikmaken van de tijdelijke overweg tussen de Mussenstraat en de Oude Amersfoortseweg krijgen een boete opgelegd.

De overweg maakt onderdeel uit van de calamiteitenroute en is uitsluitend bedoeld voor nood- en hulpdiensten, fietsers en voetgangers. Het gemotoriseerde verkeer op de overweg wordt met camera’s gecontroleerd.

Automobilisten die de fout ingaan krijgen de komende week nog een waarschuwingsbrief toegestuurd. Vanaf 18 mei is de waarschuwingsperiode voorbij. Dan ontvangt de automobilist elke keer dat hij de overweg gebruikt een boete van 99 euro thuis. De strenge handhaving heeft op de eerste plaats te maken met de bereikbaarheid voor de hulpdiensten. Bereikbaarheidscoördinator Barbara Brus: “Het Tergooi ziekenhuis ligt net over het spoor aan de zuidzijde, en de brandweerkazerne ligt eveneens dicht bij het spoor, maar dan aan de noordzijde. De tijdelijke overweg is cruciaal voor hulpdiensten om op tijd bij een calamiteit te kunnen zijn en is dus primair bedoeld om de veiligheid van Hilversummers tijdens de bouw te kunnen garanderen.”

Door de aanwezigheid van de tijdelijke overweg kunnen fietsers en voetgangers nu vrij bewegen tussen de wijk Liebergen en het Riebeeckkwartier. Een groot voordeel dat bewoners hopelijk ook uitnodigt de auto wat vaker te laten staan. Brus: “De Mussenstraat en de straten rondom de Riebeeckvijver hebben een heel ander profiel dan de Oosterengweg. Ze zijn veel smaller en niet ingericht op een grote stroom auto’s. Bovendien liggen er twee basisscholen in de buurt. Dat willen we niet mengen met zoek- en sluipverkeer.”