Studenten en mkb samen aan de slag met digitalisering

(27 mei 2020)

Het nieuwe programma MKB Digital Workspace koppelt techstudenten aan mkb-ondernemers om te werken aan concrete digitaliseringsvraagstukken.

De komende 3 jaar helpt MKB Digital Workspace honderden ondernemers. Digitalisering is onmisbaar voor een toekomstbestendig mkb: het leidt tot een sterkere concurrentiepositie, kostenbesparing en zelfs tot meer omzet.

Het programma MKB Digital Workspace koppelt techstudenten aan ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb): De studenten maken de ondernemers wegwijs in de nieuwe digitale wereld en de ondernemers laten de studenten zien hoe het is om te werken in een mkb-onderneming. Samen werken zij aan concrete vraagstukken zoals: Hoe bescherm ik mijn bedrijf beter tegen phishing? Hoe kan ik robots toepassen in mijn bedrijf? en Welke data verzamel ik al en wat kan ik ermee? Het doel van de samenwerking is dat het direct extra omzet, meer klanten of minder kosten oplevert.

Studenten achter laptops

MKB Digital Workspace ondersteunt mkb-ondernemers met 2-50 medewerkers uit Noord-Holland. Samen werken zij aan een oplossing die altijd direct toepasbaar is in het bedrijf. Omdat studenten en mkb-ondernemers tijdens de 'digitale sprints' nauw samenwerken leren ze elkaar goed kennen en verbetert hierdoor ook de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven. De studenten komen van de Hogeschool van Amsterdam, het ROC en de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit.

In de komende 3 jaar bereikt MKB Digital Workspace 7.000 mkb-ondernemers en helpt zij 750 ondernemers, in projectvorm, met het digitaliseren van hun onderneming. MKB Digital Workspace koppelt in deze periode 2.000 studenten met ondernemers.

Over MKB Digital Workspace

MKB Digital Workspace is een initiatief van ACE Incubator, Rabobank, gemeente Amsterdam, ministerie van Economische Zaken en Klimaat en provincie Noord-Holland in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit, Hogeschool van Amsterdam, de ROC van Amsterdam en alle andere onderwijsinstellingen uit de Metropoolregio Amsterdam.