Schoorldammerbrug/Kanaalweg (N504) in Schoorldam in avond en nacht afgesloten

(16 november 2020)

De provincie Noord-Holland werkt aan de Schoordammerbrug en Kanaalweg (N504) in Schoorldam.

Om ervoor te zorgen dat het geluid van verkeer dat over de Schoorldammerbrug rijdt afneemt, herstelt de provincie Noord-Holland de overgang van het brugdek op de weg. Van maandag 23 november tot en met zaterdag 28 november is de weg daarom tussen 20.00 en 5.00 uur in beide richtingen afgesloten voor het autoverkeer. Ook is bediening van de brug dan niet mogelijk voor de scheepvaart.

Schoorldammerbrug

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer in de avonden en nachten omgeleid via de Kanaalweg (N504), Westfriesedijk (N504), Provinciale weg (N504), Schagerweg (N245), Huiswaarderweg (N245), Steve Bikoweg (N9), Kanaaldijk (N9) en Rijksweg (N9), en vice versa. Tussen 5.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds is de weg open.

Scheepvaart Noord-Hollands Kanaal

Tijdens de werkzaamheden wordt de Schoorldammerbrug niet bediend voor de scheepvaart. Wel is het mogelijk om onder de brug door te varen met een maximale doorvaarthoogte van 2,7 meter (en 5,4 meter breed).

Reparaties fietspad

In dezelfde periode wordt het asfalt van het fietspad op de Schoorldammerbrug gerepareerd. Voetgangers en fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de brug.

Reserveweek

De werkzaamheden aan de brug zijn afhankelijk van het weer. De provincie houdt daarom rekening met een extra (reserve) week van 28 november tot en met 5 december. Indien nodig wordt deze week gebruikt om de werkzaamheden af te ronden. Ook dan wordt er tussen 20.00 en 5.00 uur gewerkt.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op www.gebiedscontractmiddennoord.nl of op de regionale Facebookpagina @AlkmaarNH.

Meer informatie over de bedientijden staat op www.vaarweginformatie.nl.