Voorbereidende werkzaamheden tussen het Baanvak en Ophelialaan Aalsmeer

(23 november 2020)

Vanaf maandag 23 november voert de provincie Noord-Holland werkzaamheden uit langs de Burgemeester Kasteleinweg tussen het Baanvak en de Ophelialaan.

Het zijn werkzaamheden ter voorbereiding op de aanleg van de definitieve rotonde bij de Ophelialaan. 

Werkzaamheden 

De voorbereidende werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de geluidsschermen aan de kant van de Geraniumstraat en het verwijderen van de geleiderail langs de weg. Ookt wordt de bestrating rondom de geluidschermen vervangen. 

Verkeersmaatregelen 

Om de werkzaamheden veilig uit te voeren, is voor het wegverkeer vanaf maandag 23 november 1 rijstrook per richting beschikbaar. Dit duurt tot aan de aanleg van de definitieve rotonde, in februari 2021. 

voorbereidende werkzaamheden Ophelialaan
(Kruispunt Ophelialaan - Burgemeester Kasteleinweg)

Op vrijdag 27 november kan verkeer vanuit de richting Hoofddorp tussen 9.00 en 15.00 uur niet over de Burgemeester Kasteleinweg richting Uithoorn rijden. Dit verkeer wordt bij de Van Cleeffkade omgeleid. Wel kan dit verkeer tussen 9.00 en 15.00 uur de tijdelijke rotonde Ophelialaan bereiken. 

Het project HOVASZ

De nieuwe fietsonderdoorgang is onderdeel van het project HOVASZ. We leggen een nieuwe busbaan aan en richten de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw in als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.
 

Uitgelicht