Cees Loggen gekozen tot voorzitter CPMR

(30 oktober 2020)

Gedeputeerde Cees Loggen is gekozen als de nieuwe voorzitter van de Conference of Peripheral Maritime Regions (CPMR).

De CPMR is een denktank en belangenorganisatie die in Brussel opkomt voor de Europese kustregio’s, waaronder Noord-Holland. De CPMR bestaat sinds 1973 en vertegenwoordigt de belangen van de ongeveer 200 miljoen Europese burgers in 150 kustregio’s, verdeeld over de 27 EU-lidstaten. Daarmee heeft de organisatie een belangrijke en invloedrijke stem aan de beleidstafels in Brussel en de hoofdsteden van de lidstaten.

Belangrijke rol

“Als CPMR zijn wij gecommitteerd een belangrijke rol te spelen in Europa", zei Cees Loggen in zijn eerste toespraak als voorzitter. "Want regio’s doen ertoe en er kan geen sprake van herstel zijn zonder een centrale rol voor de regio’s. We kunnen vertrouwen op het vertrouwen dat burgers in de regio’s hebben en we kunnen de nodige maatschappelijke betrokkenheid organiseren. Nu zullen wij meer dan ooit onze invloed in de EU-lidstaten en Brussel aanwenden om de Europese agenda te sturen in een richting die niemand achterlaat en die de regio’s in het centrum van het Europese project plaatsen.”
 
Loggen volgt Vasco Cordeiro op. De voorzitter van de CPMR wordt gekozen voor een periode van 2 jaar en is het gezicht van de organisatie. Eerder was Loggen vice-voorzitter van de commmissie Klimaat & Energie van CPMR.