Herfstvakantie vol activiteiten in Huis van Hilde

(08 oktober 2020)

In de herfstvakantie ben je in Huis van Hilde aan het goede adres om alles te leren over archeologie. En niet op een saaie manier, maar door tal van leuke activiteiten.

Zo is er een speurtocht door het gebouw, kun je archeoloog worden in de ArcheoHotspot, het laten regenen in de interactieve zandbak en meedoen met de Minecraft-workshop ‘Bouw een bunker’ en de Aardappelstempel-workshop. Of bezoek de Pop-up Kunstbunker in de Dorpsstraat. Tussendoor kun je heerlijk lunchen in het museumcafé van De Oude Keuken.

Huis van Hilde in Castricum

Workshops

De workshops in deze herfstvakantie staan volledig in het teken van de Tweede Wereldoorlog. De reden hiervoor is de tijdelijke tentoonstelling 'Oorlog in de lucht, weerslag in de grond' over de archeologie van WOII die hier nog tot 3 januari is te zien. Bovendien is Huis van Hilde ook een van de partijen van de Pop-Up Kunstbunker  in Castricum. Daar kun je nog tot en met 24 oktober terecht. 

Bouw een bunker in Minecraft

Kinderen bouwen tijdens deze workshop in duo’s op een laptop of iPad een echte bunker van de Atlantikwall. Na afloop kunnen ze elkaar en hun (groot)ouders het bouwwerk laten zien. Het thema van de workshop gaat over de Atlantikwall. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwde Duitsland een 5000 kilometer lange verdedigingslinie die ook langs de Nederlandse kust liep. Dikke betonnen muren, schietgaten en loopgraven die gebruikt werden om een aanval van de geallieerden te weren. Tijdens de workshop bouwen de kinderen zo'n bunker na.

De workshop is alleen bedoeld voor kinderen die al eens eerder Minecraft gespeeld hebben en is geschikt voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar. De workshop heeft een maximum van 8 deelnemers per keer, dus geef je snel op! Ipads en laptops zijn aanwezig. Aanmelden verplicht via planning@huisvanhilde.nl onder vermelding van: Minecraft plus datum (13 of 14 oktober) plus aanvangstijd (11.00 of 14.30 uur). De workshop is gratis na betaling van de museumentree.

Maak kunst met een aardappel

Wat heeft een aardappel met kunst te maken? Neem een aardappel mee naar deze workshop en ontdek het samen met je kinderen! In Huis van Hilde start deze activiteit, waar de kinderen eerst een eigen ontworpen stempel gaan maken van de aardappel. De stempels gaan mee naar het Pop-Up Kunstbunker Project in het centrum van Castricum en dan is het tijd om kunst te maken. Wordt het een Mondriaan, of maak je liever je eigen Rembrandt?

De workshop heeft een maximum van 8 deelnemers per keer, dus geef je snel op! De workshop is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar. Verzamelpunt: Huis van Hilde. Aanmelden verplicht via planning@huisvanhilde.nl onder vermelding van: Aardappelstempel plus datum (15 of 18 oktober). De workshop is gratis na betaling van de museumentree.

Open volgens corona-richtlijnen 

Huis van Hilde is in de herfstvakantie geopend op: zondag 11 oktober, dinsdag 13 oktober, woensdag 14 oktober, donderdag 15 oktober en zondag 18 oktober. De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen vooraf een tijdslot reserveren via de website en eventueel hun kinderen aanmelden voor de workshops door een mail te sturen. Op deze manier is er de garantie dat er maximaal 30 bezoekers tegelijk in het gebouw zijn. Uiteraard gelden in het archeologiemuseum de algemene corona-regels, zoals de 1,5 meter afstand, handen desinfecteren en thuisblijven bij klachten. Ook adviseert Huis van Hilde bezoekers een mondkapje te dragen tijdens hun bezoek.

Programma  herfstvakantie (van 11 tot en met 18 oktober 2020)

  • Minecraft-workshop ‘Bouw een bunker’: dinsdag 13 en woensdag 14 oktober om 11.00 uur en 14.30 uur.
  • Aardappelstempel workshop: donderdag 15 en zondag 18 oktober om 14.00 uur.
  • Dagelijks gratis rondleidingen om 12.00 uur en 14.30 uur.
  • Pop-up Kunstbunker in het dorp (Dorpsstraat 58), donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. 
  • Gratis speurtocht.
  • AcheoHotspot, dagelijks van 13.00 tot 16.00 uur.
  • ArcheoGame, doorlopend.
  • Interactieve zandbak, doorlopend.
  • AcheoLab, doorlopend.

Kijk voor meer informatie op de website van Huis van Hilde.


 

Uitgelicht