Startschot themajaar Ode aan het Landschap 2021

(09 oktober 2020)

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) heeft 2021 uitgeroepen tot het themajaar Ode aan het Landschap. De provincie doet hieraan mee.

In 2021 werken 7 partners samen om meer kennis, aandacht en waardering te genereren voor ‘ons eigen’ Nederlandse landschap. Een heel jaar lang zijn er kunstprojecten, tentoonstellingen en excursies in de Achterhoek, Flevoland, Friesland, in de Hollandse Waterlinies, Limburg, Nationale Parken en Noord-Holland. 

Ode aan het Landschap is de eerste in een nieuwe opzet van de themajaren die het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) al langer organiseert. Tot nu toe was het doel van de themajaren vooral het aantrekken en spreiden van zoveel mogelijk (inter)nationale toeristen. Vanaf volgend jaar ligt de nadruk op meer kennis, aandacht en waardering genereren voor het Nederlandse landschap. 

Landschap Noord-Holland

Themajaar Ode aan het Landschap in Noord-Holland

De provincie Noord-Holland sluit aan bij het themajaar. In 2021 worden enkele tientallen bijzondere projecten in de schijnwerpers gezet waarbij altijd het landschap centraal staat. De diversiteit van het landschap en de verbintenis tussen mensen en natuur worden belicht. Ook de toekomstige vraagstukken rondom het landschap komen aan bod. Met de thema’s “Leven met het Water” en “Verbeelding van het landschap door het Oog van de Meester ” vertelt Noord-Holland het overkoepelende verhaal van het Noord-Hollandse landschap over steden, polders en ondernemerschap. 

Op de website van Ode aan het Landschap is nu al informatie te vinden. In de lente van 2021 is het programma compleet en wordt het themajaar officieel ingeluid. Meer informatie over dit themajaar of benieuwd wat de mogelijkheden zijn om aan te sluiten? Mail naar info@odeaanhethollandselandschap.nl