Tunnel Oosterengweg Hilversum

(19 oktober 2020)

De tunnel in de Oosterengweg in Hilversum is een feit. Vanochtend om 5.00 uur konden de treinen weer passeren.

Tijdens een 124 uur durende treinvrije periode is het spoor ter hoogte van de Oosterengweg in Hilversum voorzien van een onderdoorgang waar in de toekomst het auto- en fietsverkeer doorheen wordt geleid. Een belangrijke mijlpaal in de realisatie van het project HOV in 't Gooi waarbij in Hilversum een vrije busbaan wordt aangelegd tussen de A27 en het station.

Tussen 14 en 19 oktober 2020 is dag en nacht doorgewerkt door BAM Infra om te zorgen dat maandagochtend 19 oktober om 5.00 uur weer treinen konden passeren.

Trein rijdt over tunnel filmpje

Ondanks dat de werkzaamheden overlast veroorzaakten van geluid, licht en het aan- en afvoeren van materialen, zijn er nauwelijks klachten gemeld. Bij de dagelijkse rondes door het omgevingsteam werden vooral complimenten in ontvangst genomen. Bewoners waren onder de indruk van zoveel precisie en vakmanschap. Omwonenden maakten dankbaar gebruik van de kijkvensters die op cruciale plekken in de bouwschutting zijn aangebracht. Andere belangstellenden volgden de werkzaamheden via de livestream die gedurende het hele project te vinden is op www.hovintgooi.nl.

Ook in de omgeving van Anna’s Hoeve en Monnikenberg zijn werkzaamheden uitgevoerd. Zowel de natuurbrug als de fly-over zijn nu voorzien van de liggers. De komende periode staat in het teken van het afbouwen van de bouwwerken.