Fietspad Amsterdamseweg (N202) tussen Velsen-Zuid en Spaarnwoude afgesloten

(15 april 2021)

De provincie Noord-Holland hoogt het fietspad op langs de Amsterdamseweg (N202).

Het hoogteverschil in de weg wordt aangepakt zodat (brom)fietsers en rolstoelgebruikers tijdens het wachten bij de fietsoversteek niet meer achteruit rollen. Daarom is het fietspad tussen ‘s Gravenlust in Velsen-Zuid (ter hoogte van de brandweerkazerne) tot aan het HVC afvalstation bij Spaarnwoude afgesloten. De afsluiting is van maandag 19 april tot en met vrijdag 23 april 2021 van 19.00 uur ’s avonds tot 6.00 uur ’s ochtends. Overdag is het fietspad begaanbaar. 

Fietspad Amsterdamseweg (N202) ter hoogte van de Velsertunnel

Omleiding

Tijdens de afsluiting worden (brom)fietsers via de Rijksweg, langs Beeckestijn naar de Roosensteinweg, Hofgeesterweg en via Spaarnwoude omgeleid naar de Amsterdamseweg (N202), en vice versa. De omleiding staat met borden aangegeven.    

Werkzaamheden

De gebiedsaannemer BAM/Engie/Krinkels voert in opdracht van de provincie Noord-Holland de werkzaamheden aan het fietspad uit. De aannemer vult het hoogteverschil tussen het fietspad en de rijbaan op zodat de helling in de weg afneemt. De hinder voor (brom)fietsers en rolstoelgebruikers, die tijdens het wachten bij het verkeerslicht naar achteren rollen, neemt hierdoor af. 

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonende contact opnemen met het servicepunt van de provincie via telefoonnummer: 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op www.gebiedscontractmiddennoord.nl en de regionale Facebookpagina (@ZuidKennemerlandIJmond).
 

Uitgelicht