Avondafsluiting Stolperbasculebrug in Schagen op 3-4 september

(31 augustus 2021)

De provincie Noord-Holland voert reparaties uit aan de Stolperbasculebrug (N248) in Schagen. Vanwege de werkzaamheden is de brug van vrijdag 3 september op zaterdag 4 september 2021 afgesloten. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute.

Stolperbasculebrug

Er zijn reparaties nodig aan het brugdek. Een van de planken wordt vervangen en krijgt een nieuwe slijtlaag. Om de verkeershinder te beperken wordt in de avond gewerkt. WaakSaam voert het werk uit.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer

Vanwege de werkzaamheden is de Stolperbasculebrug gestremd voor gemotoriseerd verkeer van vrijdag 3 september 20.00 uur tot zaterdag 4 september 06.00 uur. De omleidingsroute loopt via de N9, N99 en de N249. Klik hier voor de omleidingsroute.

(Brom)fietsers en voetgangers

De brug blijft bereikbaar voor (brom)fietsers en voetgangers. 

Openbaar vervoer

Op vrijdagavond rijden er nog enkele ritten van Connexxion lijn 152 via de Stolperbasculebrug. WaakSaam leidt de bus langs het werk op de brug.

Scheepvaarthinder

Vanaf vrijdag 3 september 20.00 uur tot zaterdag 4 september 06.00 uur kan de brug niet bediend worden. Onderdoorvaart onder de brug is wel mogelijk (doorvaarthoogte 4.50 m onder de klep en doorvaarthoogte 4.30 onder het vaste deel van de brug).

Vervanging Stolperbasculebrug

De Stolpersbasculebrug staat op de nominatie om vervangen te worden in 2024. Tot het moment dat een nieuwe brug gebouwd is zorgt WaakSaam voor het onderhoud van de huidige brug. Kijk voor meer informatie op: www.noord-holland.nl/stolperbasculebrug.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland: 0800-0200 600 of via e-mail naar servicepunt@noord-holland.nl

Kijk voor het regionieuws van de provincie ook op: Facebook.com/KopNoordHolland.