Kun jij iets vertellen over 1 van de 32 bijzondere landschappen in Noord-Holland?

(17 augustus 2021)

In Noord-Holland zijn 32 gebieden aangewezen als ‘Bijzonder Provinciaal Landschap’. Dit zijn landschappen waarop we extra zuinig zijn vanwege hun bijzondere eigenschappen en waarde voor mens en dier.

Deze landschappen willen we dit najaar graag in het zonnetje zetten. Daarom zoeken we voor elk landschap iemand die een band heeft met het landschap en ons iets kan vertellen over het gebied. Misschien omdat je er een ijswinkeltje hebt of molenaar bent, als vrijwilliger helpt om de natuur in stand te houden, of gewoon omdat je er al jaren elke dag met je hond wandelt. Ben of ken jij deze persoon? Stuur ons dan een bericht op nieuwsredactie@noord-holland.nl en dan nemen we contact met je op.   

Overzicht van de 32 Bijzondere Provinciale Landschappen in Noord-Holland

De 32 Bijzondere Provinciale Landschappen in Noord-Holland zijn (in alfabetische volgorde): Abbekerk en omgeving, Alkmaardermeer en omgeving, Amstelscheg, Assendelft en omgeving, Callantsoog, De Kampen, Eilandspolder, Haarlemmermeer-Noord, Het Gooi, Marken, Noord-Kennemerland, Oosterdijk, Oostzaner- en Ilperveld, Opmeer-Wognum, Oude Veer, Schagen, Schellinkhout en omgeving, Schermer, Spaarnwoude en omgeving, Texel, Tuinen van West, Vechtstreek-Noord, Vechtstreek-Zuid, Veenhuizen en Oterleek, Waterland, Westzaan en Omgeving, Wieringen, Wijde Wormer, Wormer- en Jisperveld, Zeevang, Zijpepolder Noord en Zuid en Zuid-Kennemerland.