Voorbereidende werkzaamheden kruisingen N239

(31 augustus 2021)

Vanaf eind augustus tot half oktober 2021 voert aannemer KWS voorbereidende werkzaamheden uit bij de kruisingen van de N239 met Langereis, Alkmaarseweg en Zuiderzeestraat.

De kruisingen ter hoogte van Langereis/Westfriesedijk en de Zuiderzeestraat worden vervangen door rotondes. Bij de kruising met de Alkmaarseweg krijgen fietsers meer ruimte. Om te zorgen dat kabels en leidingen niet onder de nieuwe rotondes en fietspad liggen, wordt een aantal kabels en leidingen verplaatst. De nutsbedrijven KPN, Ziggo, PWN, Reggefiber en Liander verplaatsen de kabels en leidingen van eind augustus tot eind september. Aannemer KWS haalt bij de kruising van de N239 met de Alkmaarseweg een aantal bossages en bomen weg om kabels te kunnen verplaatsen en om ruimte te maken voor het toekomstige fietspad.  

Tussen eind september en half oktober plaatst KWS de zogenoemde voorbelasting bij de kruisingen van de N239 met Langereis, Alkmaarseweg en Zuiderzeestraat. De voorbelasting blijft ongeveer 20 weken liggen. De voorbelasting is nodig om na het bouwen van de nieuwe rotondes en kruising verzakking te voorkomen. 

Contact en meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Martin van den Berg, omgevingsmanager KWS, via 085-822 04 05 of via N239@kws.nl

Blijf op de hoogte van dit project via de website over de herinrichting van de N239

Andere werkzaamheden gebiedsaannemer

De gebiedsaannemer vernieuwt in de avonden en nachten van 6 tot en met 16 september het asfalt op 3 verschillende locaties op de N239. Dit zijn andere werkzaamheden dan de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de N239. Bekijk meer informatie over de werkzaamheden van de gebiedsaannemer in het nieuwsbericht Onderhoud en afsluitingen Lambertschaag/Nieuwe Niedorp (N239) van 6 t/m 16 september.