Nog 1 week stemmen op Noord-Hollands meest bijzondere landschap

(08 december 2021)

De verkiezing voor Noord-Hollands meest bijzondere landschap gaat richting de finale. Op 16 december sluit de digitale stembus. Met nog een week te gaan is het spannend aan de top. 5 landschappen staan dicht bij elkaar en maken kans op de titel.

Stem via de website 'Het meest bijzondere Provinciale Landschap'

De afgelopen weken hebben al bijna 4000 mensen gestemd op 1 van de 32 bijzondere provinciale landschappen. In Noord-Holland zijn 32 landschappen aangemerkt als Bijzonder Provinciaal Landschap. Deze bescherming zorgt ervoor dat Noord-Holland een mooie provincie blijft om in te wonen, te werken en vrije tijd in door te brengen. De provincie is extra zuinig op deze landschappen vanwege hun bijzondere eigenschappen en waarden voor mens en dier.

Stemmers die hun contactgegevens achterlaten maken kans op een overnachting in één van deze bijzondere landschappen.

Nog 1 week stemmen op Noord-Hollands meest bijzondere landschap

Overzicht

De 32 Bijzondere Provinciale Landschappen in Noord-Holland zijn (in alfabetische volgorde): Abbekerk en omgeving, Alkmaardermeer en omgeving, Amstelscheg, Assendelft en omgeving, Callantsoog, De Kampen, Eilandspolder, Haarlemmermeer-Noord, Het Gooi, Marken, Noord-Kennemerland, Oosterdijk, Oostzaner- en Ilperveld, Opmeer-Wognum, Oude Veer, Schagen, Schellinkhout en omgeving, Schermer, Spaarnwoude en omgeving, Texel, Tuinen van West, Vechtstreek-Noord, Vechtstreek-Zuid, Veenhuizen en Oterleek, Waterland, Westzaan en Omgeving, Wieringen, Wijde Wormer, Wormer- en Jisperveld, Zeevang, Zijpepolder Noord en Zuid en Zuid-Kennemerland.
 

Uitgelicht