Arie Berkhoutbrug Alkmaar afgesloten voor fietsers en voetgangers

(15 februari 2021)

Van dinsdag 16 februari tot en met uiterlijk 24 februari 2021 is de Arie Berkhoutbrug afgesloten voor (brom)fietsers en voetgangers.

De provincie Noord-Holland voert werkzaamheden uit aan de oevers langs de Hoornse Vaart in Alkmaar. De oeverconstructie wordt vervangen. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren en damplanken aan te kunnen brengen is het nodig de Arie Berkhoutbrug af te sluiten voor voetgangers en (brom)fietsers. Dat is de brug tussen het Zwijnsmeerpad en de Zeswielen.

Omleiding Arie Berkhoutbrug

Omleiding

Voetgangers en (brom)fietsers worden omgeleid via de Molenkade naar de Frieseweg en Zeswielenbrug en vice versa.

Werkzaamheden aan de oevers

De provincie Noord-Holland vervangt en verstevigt op meerdere locaties de oevers van de Hoornse Vaart en Huigen Vaart zodat deze weer 30 jaar meekunnen. De werkzaamheden vinden plaats aan de vaarweg ter hoogte van de Frieseweg in Alkmaar, langs Hoornseweg, de Huigendijk (N508) en Rustenburg, tot aan Ursem. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is het nodig om tijdelijk het aanwezige riet en de aanlegsteigers weg te halen. Deze worden later teruggeplaatst. Ook onderzoekt de provincie of faunavoorzieningen aangelegd kunnen worden onder 2 bruggen, de 2e Halvemaansbrug en Gerard Veldmanbrug, zodat dieren veilig langs de oever naar de andere kant van de weg kunnen. De werkzaamheden zijn gestart in november 2020 en duren tot in mei 2021.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het  Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn te volgen op www.gebiedscontractmiddenoord.nl en de regionale Facebookpagina (@AlkmaarNH).