Opmeerse burgemeester GertJan Nijpels overleden

(09 februari 2021)

Burgemeester GertJan Nijpels van de gemeente Opmeer is op 69-jarige leeftijd plotseling overleden. Hij stief in de nacht van 7 op 8 februari aan een hartstilstand.

De heer Nijpels was van plan een bezoek te brengen aan een brand die gaande was bij het Rundveemuseum in Aartswoud. Vermoedelijk is hij tijdens het sneeuwvrij maken van zijn auto bezweken aan een hartstilstand. Reanimatie mocht niet meer baten, meldt de gemeente Opmeer op haar website. 

GertJan NijpelsFoto: Gemeente Opmeer 

Vanaf 15 mei 2005 was de heer Nijpels burgemeester van de gemeente Opmeer. Daarvoor was hij een jaar lang waarnemend burgemeester van diezelfde gemeente. Met die 17 dienstjaren is Nijpels de langstzittende burgervader van de provincie Noord-Holland. Op 1 juli 2021 zou hij met pensioen zijn gegaan.

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk reageert met verslagenheid op het nieuws: “Ik zal Gertjan Nijpels herinneren als een zeer bevlogen, betrokken en enthousiaste bestuurder. Hij was een boegbeeld van de gemeente Opmeer. Ik wens zijn familie en dierbaren sterkte met het dragen van dit plotselinge verlies.”

De gemeente Opmeer biedt de mogelijkheid om een bericht achter te laten in een online condoleanceregister