Eén rijstrook op Leeghwaterbrug (N242) Alkmaar

(13 juli 2021)

De provincie Noord-Holland voert donderdag 15 juli 2021 werkzaamheden uit aan de Leeghwaterbrug in Alkmaar.

Dat gebeurt vanaf 20.00 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 4.00 uur. Het verkeer vanuit Alkmaar/A9 richting Heerhugowaard wordt over één rijstrook langs de werkzaamheden geleid. Het verkeer richting Alkmaar/A9 ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. 

Werkzaamheden

Eerder dit jaar bleek uit onderzoek dat er ruimte tussen het wegdek en de liggers van de brug is ontstaan. Hierdoor tikte het wegdek tegen de liggers als er zwaar verkeer over reed en dat veroorzaakte geluidshinder bij omwonenden. De bevestiging is in maart 2021 aangepast en daarna is de brug in de gaten gehouden om te zien of de speling wegbleef. Nu lijkt er langzaam toch wat speling te ontstaan. De provincie brengt daarom een ander type bevestigingsmateriaal aan, zodat er geen ruimte meer kan ontstaan tussen het wegdek en de liggers. 

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op de regionale Facebookpagina (@AlkmaarNH).

Uitgelicht