Damwandwerkzaamheden Aalsmeerderdijk

(08 maart 2021)

Voor de aanleg van de rotonde bij de Aalsmeerderdijk in Aalsmeer vinden er vanaf dinsdag 9 maart 2021 werkzaamheden aan de damwand plaats. De werkzaamheden duren tot en met eind maart 2021. Verkeer wordt langs de werkzaamheden geleid.

De aannemer Dura Vermeer is in januari al gestart met de bouw van de rotonde op de Aalsmeerderdijk. Vanaf dinsdag 9 maart starten de werkzaamheden voor de damwand zodat de ondergrond van de rotonde goed stevig staat. Bij de aan- en afvoer van materialen is de Molenweg afgesloten ter hoogte van de bocht waar de damwand komt. Het voetpad is dan wel open. Tijdens de werkzaamheden zal er een om-en-om regeling toegepast worden om verkeer veilig te laten passeren. 

Damwerkzaamheden bij de Aalsmeerderdijk vanaf 9 maart 2021

Het project HOVASZ

De nieuwe fietsonderdoorgang is onderdeel van het project HOVASZ (Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding Aalsmeer - Schiphol-Zuid). De nieuwe HOV-verbinding is een onderdeel van  het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een grote verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer.

Het project HOVASZ is een samenwerkingsverband van de Provincie Noord-Holland met de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn en de Vervoerregio Amsterdam. De aannemer is Dura Vermeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.